Η βιβλιοθήκη του μακαριστού Θεολόγου στη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου

ΠΟΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2019 22:20
Ο μακαριστός μητροπολίτης Θεολόγος Ο μακαριστός μητροπολίτης Θεολόγος

Στη διάθεση της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες η βιβλιοθήκη του μακαριστού Μητροπολίτη Θεολόγου, καθώς προ ημερών παρεδόθησαν προσωπικά στα χέρια του σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου, 15 μεγάλα χαρτοκιβώτια με ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, παλιά βιβλία.

Κίνηση η οποία αποκαθιστά και τυπικά, μετά από πολλά χρόνια, τις σχέσεις των ανθρώπων που ανήκαν στο περιβάλλον του μακαριστού Θεολόγου με τη Μητρόπολη, σηματοδοτώντας ουσιαστικά τη λήξη μιας περιόδου που τραυμάτιζε την τοπική μας εκκλησία.

Μιλώντας στην «Ε» ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, εμφανώς ικανοποιημένος, χαιρέτισε την πρωτοβουλία των ανθρώπων που κατείχαν τη συγκεκριμένη βιβλιοθήκη και μίλησε για τα σχέδια της Μητρόπολης, αναφορικά με την αξιοποίησή της: «Τον τελευταίο καιρό η Μητρόπολη αγοράζει συστηματικά από διάφορα βιβλιοπωλεία, παλιά βιβλία, ιστορικής και συναισθηματικής αξίας τόσο για το ποίμνιο, όσο και για τον κλήρο. Ταυτόχρονα βρισκόμαστε εν αναμονή της δωρεάς ενός μεγάλου αριθμού βιβλίων από αξιότιμο καθηγητή, που θα ενισχύσει και θα αναβαθμίσει σημαντικά τη βιβλιοθήκη μας. Στόχος μας η δημιουργία μιας βιβλιοθήκης με σπουδαίο και πλούσιο υλικό και με βιβλία που θα είναι δυσεύρετα σε όλη τη Θεσσαλία. Προς αυτή την κατεύθυνση θα αξιοποιήσουμε και τη βιβλιοθήκη του μακαριστού Θεολόγου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο σεπτός μας Ποιμενάρχης. 

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass