Ο Τύρναβος τίμησε τον πολιούχο Αγιο Γεδεών

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2019 15:50

O Τύρναβος τίμησε χθες το πρωί με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τον πολιούχο του Οσιομάρτυρα Γεδεών, παρουσία εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, της Περιφέρειας και άλλων αρχών καθώς και πλήθους κόσμου.

Το ευχάριστο της χθεσινής ημέρας ήταν ότι παρά το γεγονός ότι ο καιρός ήταν συννεφιασμένος με θερμοκρασία που μόλις που άγγιζε τους 5 -6 βαθμούς Κελσίου, η συμμετοχή των πιστών στις λατρευτικές εκδηλώσεις ήταν πάρα πολύ μεγάλη.

Στις 8 το πρωί πραγματοποιήθηκε πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία και δοξολογία χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και παρουσία των μητροπολιτών Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς σεβασμιότατου κ. Ιουστίνου και Καρπενησίου σεβασμιότατου κ. Γεωργίου, του γενικού αρχιερατικού επιτρόπου της Μητρόπολης αρχιμανδρίτη π. Ιγνατίου Μουρτζανού και με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Μετά τη Δοξολογία ακολούθησε λιτάνευση της Αγίας Κάρας και της Ιερής εικόνας του Αγίου και αρτοκλασία στην Κεντρική πλατεία της πόλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου με τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Θέμη Σαμαντζή.

Άψογη από κάθε άποψη η προετοιμασία των θρησκευτικών εκδηλώσεων από τον τελετάρχη αρχιερατικό επίτροπο Τυρνάβου αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίωνα Μπλέτσα και τον βοηθό τελετάρχη αρχιμανδρίτη π. Γεδεών Μαντά.

Στη χθεσινή πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία και λιτανεία παρευρέθηκαν ο οικοδεσπότης δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκουρας, οι βουλευτές κ. Ευαγγελία Λιακούλη, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Βασίλης Κόκκαλης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Νίκος Κατσαρός, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Πέτρος Τσακνάκης, οι υποδιοικητές του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου κ. Γεώργιος Πατσιαούρας και Ζήσης Θάνος, οι αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Γκάτσος, Γεώργιος Σακούτσιος και Χρ. Μάμμος, ο επικεφαλής παράταξης του του Δ.Σ. κ. Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι, ο αντιπρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Τυρνάβου κ. Ζήσης Παρλίτσης, οι πρώην δήμαρχοι Δημήτριος Κουγιώνης, Σταύρος Δόβας, Νίκος Μαλάκος και Αναστασία Ψύρρα, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κ.ά.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass