Από Λάρισα στην Αθήνα μέσω Πάτρας!

ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΘΗΒΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ -ΠΟΛΥΩΡΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ 135 ΕΠΙΒΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2019 15:07

Από τη Λάρισα ξεκίνησαν για Αθήνα, με αναγκαστική πορεία μέσω Πάτρας, 83 επιβάτες του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Ειδικότερα, λόγω της κακοκαιρίας και των επικίνδυνων συνθηκών που επικράτησαν στην Εθνική Οδό Αθηνών –Λαμίας, η Αστυνομία ακινητοποίησε χθες τρία δρομολόγια του ΚΤΕΛ στη Λαμία και ένα στη Θήβα, με αποτέλεσμα την πολύωρη αναμονή 135 συνολικά επιβατών, μέσα στα λεωφορεία, που είχαν ξεκινήσει διαφορετικές ώρες από τη Λάρισα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας κ. Βασίλη Μανδηλά, μετά από συνεννόηση με τους επιβάτες που επέβαιναν στα τέσσερα λεωφορεία αποφασίστηκε να συνεχιστεί το ταξίδι για 83 επιβάτες, σε διώροφο λεωφορείο, με εναλλακτική διαδρομή μέσω Πάτρας, το οποίο και ξεκίνησε από τη Λαμία στις 7.30 το απόγευμα.

Οι υπόλοιποι 52 επιβάτες επέστρεψαν από τη Λαμία -όπου είχαν εγκλωβιστεί- στη Λάρισα, την ίδια μέρα, το βράδυ, με τα τρία λεωφορεία, που πήραν τον δρόμο προς τη βάση τους.

Στο διώροφο λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που αναχώρησε για Αθήνα μέσω Πάτρας, επιβιβάστηκαν επιβάτες και των τεσσάρων δρομολογίων, καθώς στη Λαμία επέστρεψε και το δρομολόγιο που είχε σταματήσει στη Θήβα.

Τα τέσσερα δρομολόγια του ΚΤΕΛ είχαν ώρες αναχώρησης 8 π.μ., 10 π.μ. 12 μ. και 3 μ.μ. αντίστοιχα από Λάρισα για Αθήνα και, όπως υποστηρίζει ο κ. Μανδηλάς, μέχρι να ξεκινήσει και το τελευταίο δεν είχαν ξεκάθαρη ενημέρωση από την Αστυνομία για το αν θα συνεχίσουν το δρομολόγιό τους ή θα παραμείνουν εγκλωβισμένα τόσο στη Λαμία όσο και στη Θήβα.

Η απόφαση για αναχώρηση του ενός εκ των λεωφορείων για Αθήνα μέσω Πάτρας πάρθηκε τις πρώτες απογευματινές ώρες όταν εκδόθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η οριστική απαγόρευση κίνησης όλων των οχημάτων από τη Μαλακάσα.

«Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Δεν είχαμε μια οριστική απάντηση για το αν θα συνεχίσουμε τη διαδρομή των δρομολογίων μας ή όχι… Μέχρι και το μεσημέρι περνούσαν κανονικά από την Εθνική Οδό Αθηνών –Λαμίας τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και η Αστυνομία είχε σταματήσει μόνο τη διέλευση των λεωφορείων και των φορτηγών!

Όπως μου ανέφεραν οι οδηγοί των λεωφορείων μας, θα μπορούσαν να συνεχίσουν κανονικά την πορεία τους, με αλυσίδες, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα, καθώς ο δρόμος δεν ήταν απροσπέλαστος, μέχρι το απόγευμα τουλάχιστον …» αναφέρει στην «Ε» ο κ. Μανδηλάς.

Να σημειωθεί ότι η Αστυνομία είχε ακινητοποιήσει εκατοντάδες φορτηγά και δεκάδες λεωφορεία σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου από Λαμία έως Τραγάνα.

Η χιονοκάλυψη ήταν πυκνή, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούσαν να ανοίξουν τον δρόμο σε διάφορα σημεία του.

Εγκλωβισμένοι παρέμειναν από χθες το απόγευμα και χιλιάδες οδηγοί οι οποίοι κινούνταν στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, καθώς με απόφαση της Τροχαίας λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία από το ύψος των διοδίων Αφιδνών μέχρι την Τραγάνα της Φθιώτιδας.

Αντίστοιχα, οδηγοί Ι.Χ. αυτοκινήτων εγκλωβίστηκαν και στον παράδρομο της Εθνικής Οδού στο ύψος της Μαλακάσας.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία, χθες στις 5 το απόγεμα, εξέδωσε ανακοίνωση διακοπής της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από το ύψος των διοδίων Αφιδνών και στα δύο ρεύματα, λόγω χιονόπτωσης και παγετού.

  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass