Τραγικά δείγματα παιδείας στη Λάρισα του 2020

ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ ΟΙ ΝΗΣΙΔΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2020 15:46

Κάδοι απορριμμάτων έχουν γίνει για πολίτες της Λάρισας οι νησίδες πρασίνου, που βρίσκονται ενδιάμεσα των μεγάλων δρόμων της πόλης.

Χαρακτηριστικό δείγμα είναι αυτές που υπάρχουν κατά μήκος της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου σε κάθε πιθαμή τους δεσπόζουν σκουπίδια διαφόρων ειδών…

Από το πλαστικό κύπελλο του καφέ, που πέταξε έξω από το αυτοκίνητό του ο οδηγός, μέχρι το χαρτί από την τυρόπιτα που έφαγε ο περαστικός, το χάρτινο διαφημιστικό φυλλάδιο, το χαρτί από τα σάντουιτς, η συσκευασία του κρουασάν, το άδειο πακέτο τσιγάρων, το άδειο κουτάκι μπίρας, αναψυκτικού… και γενικά ό,τι βόλευε τον καθένα να πετάξει στον δρόμο, αντί να ανοίξει έναν σκουπιδοτενεκέ δίπλα του για να το ρίξει.

Μπήκε και το 2020, και πέρασε ακόμη ένας χρόνος με περιβαλλοντικά μηνύματα να βομβαρδίζουν τους πολίτες από κάθε πλευρά, με ένα σωρό περιβαλλοντικές δράσεις φορέων και ομάδων, να προσπαθούν να αφυπνίσουν τη συνείδησή τους για αλλαγή παιδείας και συμπεριφοράς απέναντι στο περιβάλλον, αλλά μάταια!

Συνεχίζουμε να είμαστε ακόμη περισσότερο αδιάφοροι με την καθαριότητα του αστικού περιβάλλοντος που ζούμε.

Τόσο απλά και τόσο άνετα, χωρίς ίχνος ντροπής, συνεχίζουμε να πετάμε τα σκουπίδια μας στον δρόμο και να μαζεύονται σωροί από αυτά, σε νησίδες, πάρκα, πλατείες, πεζοδρόμια…

Είμαστε εμείς, οι ίδιοι πολίτες, που κάνουμε κριτική στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων, για τη δουλειά της και το έργο της, είμαστε οι ίδιοι που καταγγέλλουμε ότι οι κάδοι ενοχλούν μπροστά στο σπίτι μας, είμαστε οι ίδιοι που γκρινιάζουμε γιατί οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν σκούπισαν τα φύλλα των δέντρων μπροστά στην πόρτα μας, είμαστε εμείς που τελικά αυτό που θα μας ικανοποιήσει θα είναι να έχουμε από έναν υπάλληλο καθαριότητας ο καθένας στο κατόπι μας, για να μας καθαρίζει!

Διότι, δυστυχώς, εμείς δεν πρόκειται να αλλάξουμε συμπεριφορά και έτσι είναι πιο εύκολο και βολεύει, να ρίχνουμε τις ευθύνες στους άλλους, από το κάνουμε την αυτοκριτική μας.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΟΥΣ

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα, που ενισχύει την άποψη της αδιαφορίας που δείχνουμε απέναντι στην καθαριότητα της πόλης μας, αλλά και την τάση μας να ρίχνουμε πάντα την ευθύνη στους άλλους, είναι στις περιπτώσεις βροχοπτώσεων, όταν τα φύλλα των δέντρων μαζί με τα σκουπίδια που εμείς πετάξαμε στον δρόμο, φράζουν τα φρεάτια των ομβρίων υδάτων!

Τότε «παίρνει φωτιά» το τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου για δρόμους που πλημμύρισαν και πανικόβλητοι καταγγέλλουμε την αδιαφορία των αρμόδιων φορέων!

Φυσικά, υπάρχουν πολίτες (ελάχιστοι) που σε τέτοιες περιπτώσεις βγαίνουν στον δρόμο και μαζεύουν με γάντια τα φύλλα και τα σκουπίδια που εμποδίζουν τη ροή του νερού στα φρεάτια, κυρίως για τη δική τους προστασία, αλλά χωρίς τη διάθεση να κρίνουν ποιος έπρεπε να τα μαζέψει, ή πότε έπρεπε να τα μαζέψει, ή πότε έπεσαν από τα δέντρα!

Παρεμπιπτόντως, αυτές τις ημέρες, συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων, μαζεύουν φύλλα δέντρων από κοινόχρηστους χώρους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass