«Οχι» στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κυψελοχώρι

ΣΘΕΝΑΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ * ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΟΥΝ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2020 22:25
Το στρατόπεδο «Ζώγα» στο Κυψελοχώρι, στο οποίο είχαν φιλοξενηθεί πρόσφυγες το καλοκαίρι του 2016 Το στρατόπεδο «Ζώγα» στο Κυψελοχώρι, στο οποίο είχαν φιλοξενηθεί πρόσφυγες το καλοκαίρι του 2016

Δεν βγήκε καπνός από τη χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη με αντικείμενο τη δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων στο Κυψελοχώρι του Δήμου Τεμπών, καθώς η συζήτηση μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων τοπικών φορέων είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.

Η σύσκεψη -όπως αποκάλυψε χθες η «Ε»- έγινε στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, με συντονιστή όμως τον αρμόδιο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, ενώ καίριες παρεμβάσεις έκανε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, που έχει το γενικό πρόσταγμα για το προσφυγικό και ο ειδικός γραμματέας Πρώτης Υποδοχής Μάνος Λογοθέτης. Σε κάποια σημεία της συζήτησης παρέστη και ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης. Σε τοπικό επίπεδο παρόντες ήταν οι 3 βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Χαρακόπουλος, Κέλλας, Μπίζιου, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός και ο δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανώλης, μαζί με τους αντιδημάρχους κ.κ. Νικολάου, Μητσογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση ξεκίνησε με τους κυβερνητικούς παράγοντες να παρουσιάζουν στους… Λαρισαίους τα κυβερνητικά σχέδια αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης και τον τρόπο επέκτασης των δομών φιλοξενίας των προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα, καθότι η κατάσταση στα νησιά παραμένει ασφυκτική με τη μεγάλη παρουσία μεταναστών και προσφύγων.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των βουλευτών, του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού και του δημάρχου Γ. Μανώλη, οι οποίοι επιχειρηματολόγησαν γιατί δεν γίνεται να λειτουργήσει και δεύτερη δομή φιλοξενίας στον νομό, μετά από αυτή του Κουτσοχέρου.

Παρά τη σθεναρή αντίδραση των τοπικών φορέων, κάποιοι εξ αυτών μάλιστα άφησαν να εννοηθεί ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις, η συζήτηση χαρακτηρίστηκε «χρήσιμη και εποικοδομητική. Και αυτό γιατί δόθηκε η ευκαιρία στους εκπροσώπους του νομού να αντικρούσουν με στοιχεία και επιχειρήματα το ανέφικτο του εγχειρήματος και στους κυβερνητικούς να διαμορφώσουν άλλη άποψη από την αρχική εσφαλμένη εκτίμηση που είχαν».

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τους αρμόδιους υπουργούς να διαβεβαιώνουν τους τοπικούς φορείς ότι «δεν υπάρχει καμία οριστική απόφαση, όλα είναι ανοικτά, θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι προτάσεις τους και θα ενημερωθούν εγκαίρως για τις τελικές αποφάσεις και σίγουρα πριν αυτές ανακοινωθούν!».

 

Γ. Ρούστας  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass