«Πρωτοφανές το ολίσθημα του δημάρχου Λαρισαίων»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΑΘΑΝ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2020 16:43

«Υπέπεσε σε πρωτοφανές ολίσθημα», αναφέρει για τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη, ο πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Αθαν. Νασιακόπουλος «καθώς έσπευσε να υιοθετήσει αβίαστα, με πρωτοφανή σπουδή και χωρίς να επιχειρήσει να διασταυρώσει όσα

αναληθή του μεταφέρθηκαν, για μια δήθεν τοποθέτησή μου σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών στην οποία ο ίδιος δεν ήταν παρών» όπως σημειώνει.
Αναλυτικότερα σε επιστολή του στην «Ε», ο πρόεδρος της ΠΕΔ, απαντά στον κ. Καλογιάννη τα εξής: «Κατ’ αρχάς, θέλω να ευχηθώ στον κ. Καλογιάννη ταχεία ανάρρωση. Η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε χθες Παρασκευή είναι ο λόγος για τον οποίο επέλεξα να μην τοποθετηθώ χθες δημόσια εναντίον όλων αυτών που μου καταμήνυσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων την περασμένη Πέμπτη.
Όσο κι αν με αδίκησε ο κ. Καλογιάννης, θεωρώ ότι όλοι εμείς που έχουμε δημόσιο λόγο οφείλουμε να τοποθετούμαστε με ψυχραιμία, σοβαρότητα, σύνεση και υπευθυνότητα.
Δυστυχώς, αυτές τις αρχές παραβίασε κατάφωρα ο δήμαρχος Λαρισαίων ο οποίος υπέπεσε σε πρωτοφανές ολίσθημα, καθώς έσπευσε να υιοθετήσει αβίαστα, με πρωτοφανή σπουδή και χωρίς να επιχειρήσει να διασταυρώσει όσα αναληθή του μεταφέρθηκαν, για μια δήθεν τοποθέτησή μου σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών στην οποία ο ίδιος δεν ήταν παρών.
Επί της ουσίας, όπως μπορούν να βεβαιώσουν οι παριστάμενοι, υφυπουργός Εσωτερικών και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αλλά και οι νομικοί σύμβουλοι, ουδέποτε ειπώθηκε στη σύσκεψη η φράση που ανέφερε ο κ. Καλογιάννης. Και είναι αυταπόδεικτο ότι δεν θα μπορούσε να ειπωθεί αυτή η φράση σε σύσκεψη θεσμικών παραγόντων. Κάτι τέτοιο προφανώς θα παραβίαζε την κοινή λογική.
Όσον αφορά στο θέμα που προέκυψε για τη συγκρότηση του ΔΣ του ΦοΔΣΑ, το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών δικαιώνει όλους εμάς που πήραμε την πρωτοβουλία να συγκληθεί. Με τη διευρυμένη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και οι αντίστοιχες νομικές υπηρεσίες, διασφαλίσαμε το θεσμικό κύρος και τη νόμιμη λειτουργία αυτού του σημαντικού φορέα της Αυτοδιοίκησης.
Η δε παραπομπή του ζητήματος, το οποίο χρήζει διασαφήνισης, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τελική και αδιαμφισβήτητη γνωμοδότηση, καταδεικνύει τη διάθεσή μας για τη δίκαιη επίλυσή του.
Ευελπιστώ ότι την επόμενη φορά που ο δήμαρχος Λαρισαίων προβεί σε ανάλογες δημόσιες δηλώσεις, συναισθανόμενος το βάρος του θεσμικού του ρόλου, να ελέγξει τις πηγές του γιατί αυτή τη φορά εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Σε ό,τι με αφορά ως πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, από την αρχή της θητείας μου, λειτουργώ νομότυπα, με ισότητα και δικαιοσύνη απέναντι σε όλα, προκειμένου τα όργανά της να λειτουργούν με καλό τρόπο. Δεν θα επιτρέψω τη διολίσθηση σε πρακτικές απόλυτης κομματοκρατίας η οποία δεν ευνόησε όχι μόνο το πολιτικό μας σύστημα, αλλά και την ίδια την κοινωνία και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

AYTOKINHTODROMOS AIGAIOY
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ΜΙΚΕΛ
Μείνε μαζί μας
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
CHIPITA
ASKLHPIEIO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1