Σύσκεψη για την Κοινωνική Ασφάλιση

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΕΚΛ

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2020 15:05

Ευρεία σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών για την Κοινωνική Ασφάλιση συγκαλεί σήμερα Τρίτη 14 Ιανουαρίου η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του ΕΚΛ στις 7 το απόγευμα.

Σε σχετική ανακοίνωση, ανάμεσα στα άλλα, τονίζεται ότι:

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με το χτύπημα στην επικουρική ασφάλιση που ετοιμάζει έρχεται να ολοκληρώσει ένα έγκλημα διαρκείας, που ξεκίνησαν και εξέλιξαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και κάθε λογής συγκυβερνήσεις. Στόχος ήταν και είναι η πλήρης διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και η μετατροπή της σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου. Επιδιώκουν την απαλλαγή των εργοδοτών και του κράτους από την υποχρέωση καταβολής εισφορών για την κοινωνική ασφάλιση και την αξιοποίησή της ως ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες.

Η κοινωνική ασφάλιση δεν μας χαρίστηκε. Αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση, αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και θυσιών των εργαζομένων και δεν θα την παραδώσουμε σε όλους αυτούς. Έδωσε τη δυνατότητα να διασφαλίζεται η ζωή μας σε μια σειρά από βασικές ανάγκες όπως είναι η υγεία, η πρόνοια, η προστασία από τη φθορά της υγείας μας στην εργασία, αλλά και η οικονομική μας εξασφάλιση όταν τελειώνει ο εργάσιμος βίος (σύνταξη).

Γι’ αυτό, το μεγάλο μέτωπο ενάντια στη διάλυση του κοινωνικού της χαρακτήρα δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους, γιατί δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Αφορά τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, τους αγρότες, τους επαγγελματίες ΕΒΕ, όλο τον εργαζόμενο λαό.

Το ΕΚΝΛ απευθύνει πλατύ κάλεσμα για τη σύσκεψη σε κάθε Σωματείο, κάθε συνδικαλιστή που στέκεται με ανησυχία μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, αλλά και για το πώς θα οργανωθεί η δική μας απάντηση, δυναμώνοντας το απεργιακό μέτωπο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass