Η Αγιά γιόρτασε τους πολιούχους της Αγίους Αντωνίους

ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ * ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΟΦΙΚΙΩΝ ΣΕ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ * ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2020 20:04

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, παρουσία πλήθους κόσμου, τίμησε χθες η Αγιά τη μνήμη των πολιούχων της Αγίων, Αντωνίου του Μεγάλου και Αντωνίου του Νέου του εν Βεροίας.

Στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό τελέσθηκαν ο όρθρος και η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, ενώ ακολούθησε η λιτάνευση στους κεντρικούς δρόμους της κωμόπολης υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της 1ης Στρατιάς, των σημαιοφόρων και μαθητών των τοπικών σχολείων, κλήρου, ιεροψαλτών και πιστών.

Ο κ. Ιγνάτιος στο κήρυγμά του ευχήθηκε πατρικά προς όλους για τη νέα χρονιά, τους κάλεσε να παραδειγματιστούν από τη ζωή των Αγίων Αντωνίων, μίλησε για τον πλούτο που έχει συσσωρευτεί στα χέρια λίγων σε παγκόσμιο επίπεδο, υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης της ορθόδοξης ελληνικής οικογένειας, τόνισε το δημογραφικό πρόβλημα κι έκανε λόγο για τις συνέπειές του, ενώ, απευθυνόμενος προς τα παιδιά, αναφέρθηκε στην αγάπη που τρέφουν προς την τεχνολογία ζητώντας από αυτά να τη χρησιμοποιούν μόνο σαν εργαλείο προς διευκόλυνσή τους κι όχι μανιωδώς αφήνοντας στην άκρη τα μαθήματα, τον αθλητισμό και το παιχνίδι. Επίσης, ο κ. Ιγνάτιος απένειμε το οφίκιο του οικονόμου στον ιερέα π. Γεράσιμο Νταφούλη, εφημέριο του Αετολόφου, και το οφίκιο του πρωτοπρεσβύτερου στον ιερά π. Ιωάννη Σαμαρά, εφημέριο του Μεταξοχωρίου.

Κατόπιν, στην κατάμεστη από κόσμο και ιερείς αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη» του Πνευματικού Κέντρου των Αγίων Αντωνίων, ακολούθησε λιτή δεξίωση, αλλά και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αγιάς από τον κ. Ιγνάτιο.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας Χρήστος Σιμούλης κι ο Αντισυνταγματάρχης (ΥΠ) Ευάγγελος Σαλαμπάσης ως εκπρόσωπος της 1ης Στρατιάς. Το Αστυνομικό Τμήμα και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αγιάς εκπροσωπήθηκαν από την Αρετή Κατωγιάννη και τον Χρήστο Καρνάβα αντίστοιχα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας από τον περιφερειακό σύμβουλο, εντεταλμένος για θέματα Υποδομών Στέλιο Δημότσιο και τον γενικό διευθυντή Κωνσταντίνο Μέγα. Το «παρών» επίσης έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο εορτάζων δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Αργυρούλης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Αγγελάκας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Γιώργος Κούκας, πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων, οι πρώην δήμαρχοι Αγιάς Αντώνης Μαυρογιάννης και Χριστίνα Χριστούλα, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια, ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Αγιάς της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Χατζησαλάτας, διευθυντές σχολείων και πρόεδροι τοπικών συλλόγων.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass