Αφαίρεσαν 15 γάτες από διαμέρισμα Λαρισαίας

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2020 20:54

Στην οριστική αφαίρεση ζώων συντροφιάς προχώρησε χθες η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας μετά από καταγγελία φιλοζωικής οργάνωσης της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων.


Εισαγγελική λειτουργός, συνοδευόμενη  από αστυνομικούς, βρέθηκε χθες στο διαμέρισμα της Λαρισαίας, η οποία φιλοξενούσε τις 15 γάτες που αποτέλεσαν και τον λόγο της παρέμβασης της φιλοζωικής οργάνωσης που εκδήλωσε ενδιαφέρον για την τύχη των ζώων μετά μάλιστα από αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Οι 15 γάτες εντοπίσθηκαν τελικά σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας της Λαρισαίας που τις φιλοξενούσε και με εισαγγελική παρέμβαση αφαιρέθηκαν οριστικά από την κατοχή της, παρελήφθησαν από τα μέλη της οργάνωσης και μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη.
Το θέμα αποκάλυψε δικηγόρος της Θεσσαλονίκης σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του πως «ύστερα από αίτηση που καταθέσαμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 1 του Ν. 4039/2012 αφαιρέθηκαν από την κατοχή κατοίκου της Λάρισας, ύστερα από την άμεση έκδοση εισαγγελικής διάταξης και την επέμβαση της Αστυνομίας, 15 γάτες, οι οποίες διαβιούσαν στην οικία της μέσα σε άθλιες συνθήκες κατά παράβαση των κανόνων ευζωίας.
Ταυτόχρονα, απαγορεύτηκε από την  Εισαγγελία η απόκτηση άλλων ζώων από την παραβάτη. Με τις ως άνω ενέργειες δόθηκε οριστική λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολούσε έντονα τη φιλοζωική κοινότητα του νομού Θεσσαλίας. Θα ακολουθήσει ο σχηματισμός ποινικής δικογραφίας και θα αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες» καταλήγει το δικηγορικό γραφείο της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass