«Βγαίνουμε από την κρίση αλλά οι επιχειρήσεις ακόμη στενάζουν»

«Χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη από την κυβέρνηση» τονίστηκε στην εκδήλωση της κοπής πίτας του Επιμελητηρίου Λάρισας, όπου απονεμήθηκαν βραβεία επιχειρηματικότητας σε τοπικές επιχειρήσεις. «Ετοιμάζουμε εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης αγροτικοπεριβαλλοντικών υποδομών» τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κων. Σκρέκας

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2020 22:00

Έκκληση στην κυβέρνηση να στηρίξει ακόμη περισσότερο τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς στην πραγματικότητα «οι επιχειρήσεις ακόμη στενάζουν» αφού «θεωρητικά μετά από δέκα χρόνια βγαίνουμε από την κρίση» απηύθυνε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Σωτήρης Γιαννακόπουλος, μιλώντας προχθές στην καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής πίτας του Επιμελητηρίου.

Η εκδήλωση έγινε για πρώτη φορά στον Πολυχώρο «Θεσσαλία», όπως επίσης για πρώτη φορά απονεμήθηκαν βραβεία επιχειρηματικότητας σε γνωστές επιχειρήσεις που εδρεύουν στη Λάρισα, παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κων. Σκρέκα, εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, τοπικών αρχόντων και εκπροσώπων φορέων της περιοχής.

Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Λάρισας σεβ. Ιερώνυμος σημειώνοντας "την ανάγκη της ενότητας ως προϋπόθεση να γίνουν βήματα προόδου» ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σωτήρης Γιαννακόπουλος, μιλώντας στην εκδήλωση περιέγραψε την κατάσταση την πραγματική οικονομία τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «είμαστε στα δέκα χρόνια κρίσης, θεωρητικά βγαίνουμε από την κρίση αλλά οι επιχειρήσεις ακόμη στενάζουν».

Για να υπογραμμίσει ότι «χρειάζεται μια μεγάλη στήριξη από την κυβέρνηση, που έχουμε σήμερα, έχουν γίνει μειώσεις των φορολογικών συντελεστών, αλλά δεν αρκεί χρειάζονται περισσότερα».

Ο κ. Γιαννακόπουλος έκανε τον απολογισμό του 2019 που «υπήρξε έτος εκλογών» για να σταθεί στη «δύναμη της μεταποίησης και της εξωστρέφειας στην οποία στοχεύουμε μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Κάνοντας επίσης εκτενή αναφορά στις δράσεις, τα προγράμματα και την Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου, ο κ. Γιαννακόπουλος ολοκλήρωσε την ομιλία του επαναλαμβάνοντας το αίτημα οι υποδομές της Θεσσαλίας (αυτοκινητόδρομοι, σιδηρόδρομοι και λιμάνι) να πλαισιωθούν από τη λειτουργία αεροδρομίου για πτήσεις Cargo.

 «Χρειαζόμαστε θέσεις εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς» τόνισε στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να συμβάλει στην ανάπτυξη και παράλληλα στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, «τα τελευταία 9 χρόνια έδωσε έμφαση στις υποδομές με έργα 1,8 δισ. ευρώ» ενώ έκανε επίσης αναφορά σε έργα πνοής, όπως η Κάρλα, ο Αχελώος, κ.ά.

Τις ευχές του δημάρχου Λάρισας Απ. Καλογιάννη μετέφερε στον χαιρετισμό του ο δημαρχεύων, Γ. Σούλτης, σημειώνοντας τον στόχο της δημοτικής αρχής «η Λάρισα να γίνει τρίτος πόλος ανάπτυξης».

Τα «αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι χειροπιαστά» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Κέλλας προσθέτοντας ότι «το θετικό κλίμα, το οποίο διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία είναι αδιαμφισβήτητο. Η χώρα και η οικονομία της κερδίζουν σταδιακά την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ως αποτέλεσμα, κυρίως, της αξιοπιστίας της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία μέσα από τις πολιτικές της δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση και υλοποίηση μικρών και μεγάλων επενδύσεων».

«Ο επιχειρηματίας είναι ο σύγχρονος ήρωας της καθημερινότητας» με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως -μεταξύ άλλων- αυτό της γραφειοκρατίας, τόνισε η βουλευτής της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου προσθέτοντας ότι «η κυβέρνησή μας δουλεύει ασταμάτητα έτσι ώστε να φανούν τα αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία αλλά και στην τσέπη του καταναλωτή».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασ. Κόκκαλης σημείωσε την ανάγκη «να μην ξαναγυρίσουμε πίσω στις συνθήκες που μας οδήγησαν στα μνημόνια», ενώ απευθυνόμενος στον κ. Σκρέκα ζήτησε «να συνεχισθούν έργα» όπως της βιομηχανικής κάνναβης, των προγραμμάτων για τα αγροτικά προϊόντα, των ενεργειακών κοινοτήτων, κ.ά.

Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη κάνοντας αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις (εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ψήφιση εκλογικού νόμου και νομοσχεδίων) επέκρινε την κυβέρνηση για την «απουσία από τη διάσκεψη του Βερολίνου» για να ζητήσει από την κυβέρνηση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας αλλά και «κίνητρα για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια». Χαιρετισμό απηύθυναν τέλος οι δήμαρχοι, Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, Τεμπών Γιώργος Μανώλης και Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου.

«ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ»

 «Η χώρα πήρε έναν αισιόδοξο δρόμο μετά τις εκλογές και την αλλαγή κυβέρνησης» τόνισε στην ομιλία του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κων. Σκρέκας, κάνοντας εκτενή αναφορά στο έργο της κυβέρνησης από τις πρώτες ημέρες για να σημειώσει ότι «το πρώτο τρίμηνο της νέας διακυβέρνησης έγιναν πράξη νέα νομοσχέδια που βοήθησαν στην αλλαγή κλίματος».

Για να προσθέσει πως «η οικονομία πάει καλύτερα, όχι μόνο γιατί έφυγε ο Αλέξης και ήρθε ο Κυριάκος, αλλά γιατί έχουμε αλλαγή της πολιτικής στην οικονομία» αναφέροντας το παράδειγμα της μείωσης των φόρων αλλά και της «ενίσχυσης της ασφάλειας» αναφέροντας το παράδειγμα του πανεπιστημιακού ασύλου, κ.λπ.

«Το 2020 θα πρέπει να αποτελέσει την απαρχή μεγάλων αλλαγών» τόνισε ο κ. Σκρέκας, ο οποίος κάνοντας αναλυτική αναφορά στις «τομές» που σχεδιάζει η κυβέρνηση στην αγροτική οικονομία, αναφέρθηκε στη γεωργία ακριβείας, ενώ με αφορμή το πρόβλημα του υδατικού ελλείμματος στην ανατολική Θεσσαλία τόνισε πως «ετοιμάζουμε εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης αγροτικοπεριβαλλοντικών υποδομών».

Για να σημειώσει πως «σε συμφωνία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό αποφασίσαμε να μεταφέρουμε στην Περιφέρεια, ως φορέα υλοποίησης, έργα άρδευσης άνω των 70 εκατ. ευρώ». Έργα όπως μεταξύ άλλων τα αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα, τα φράγματα σε Αμπελάκια και Αγιόκαμπο, τα αρδευτικά δίκτυα Ταυρωπού και Τρικάλων, τις ενεργειακές κοινότητες Θεσσαλίας, κ.ά.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια νέα πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, τις τιμητικές βραβεύσεις επιχειρήσεων της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτ. Γιαννακόπουλος βράβευσε στον πρόεδρο της «KRONOS» και της «Intercomm Foods», Λευτέρη Σαΐτη, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσης και ανάπτυξης της επιχείρησης τόνισε πως «οι νέοι επιχειρηματίες θα πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους» με «κουμάντο, νοικοκυροσύνη και σκληρή δουλειά».

Ο α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημ. Παπαλέξης, βράβευσε τον πρόεδρο της «Cosmos Aluminium», Ξενοφώντα Καντώνια, ο οποίος αφού επέκρινε τον πολιτικό κόσμο, έκανε αναφορά στο επιχειρηματικό του ξεκίνημα το 1962 για να αναφερθεί τόσο στην «Cosmos» όσο και στην «Exalco».

Ο β’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημ. Αδάμ, βράβευσε τον αντιπρόεδρο του ομίλου "Βιοκαρπέτ" και της "Exalco", Γιώργο Καντώνια, ο οποίος υπενθυμίζοντας ότι η Exalco βραβεύθηκε πρόσφατα από το ΕΒΕΑ, χαρακτηρίζοντας μεγάλη τιμή την αναγνώριση της εταιρείας, και πρόσθεσε τέλος, πως η εταιρεία αύξησε το προσωπικό της την περίοδο της κρίσης.

Ο περιφερειάρχης Κων. Αγοραστός βράβευσε τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Χαλβαδοποιοίας «Αφοί Παπαγιάννη», Κώστα Παπαγιάννη, ο οποίος ευχαρίστησε το Επιμελητήριο για την τιμητική διάκριση.

Η γραμματέας του Επιμελητηρίου, Καλλιόπη Τζίκα, βράβευσε τον αντιπρόεδρό της «Γρηγόρης Κωνσταντινίδης ΑΕΒΕ», Στέλιο Κωνσταντινίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στα 100 χρόνια των γνωστών ζαχαροπλαστείων και τέλος, ο κ. Σκρέκας βράβευσε τον γενικό διευθυντή των καφέ «Mikel», Δημήτρη Παγωνούδη, ο οποίος τόνισε πως αποτελούν «τους νεότερους των βραβευθέντων» και πως «το βραβείο αναγνωρίζει τις προσπάθειές μας».

Στην εκδήλωση, που συντόνιζε ο δημοσιογράφος Ανδρ. Γιουρμετάκης, μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασ. Πινακάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημ. Δεληγιάννης, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Γ. Δοδοντσάκης, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχ. Νταβέλης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας Μιχ. Μούσιος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Χαρ. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας Ηλ. Κοτσιμπογεώργος, ο διοικητής της ΠΥ Λάρισας Ζήσ. Μπρούζας, εκπρόσωποι φορέων, καθώς και περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass