Εκκλησιαστικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2020 15:28

Εορτή Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου στον Αγιο Αχίλλιο

Στις 27 Ιανουαρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την ανακομιδή των λειψάνων του εν αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κων/πόλεως και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του αγίου, στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

– ΚΥΡΙΑΚΗ 26 Ιανουαρίου 2020, στις 5.30 το απόγευμα θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας.

–ΔΕΥΤΕΡΑ 27 Ιανουαρίου 2020, 7.30 – 9.30 το πρωί θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

–ΔΕΥΤΕΡΑ 27 Ιανουαρίου 2020, στις 5.30 το απόγευμα θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση στον Αγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

 

Παρακλήσεις και Εσπερινό κήρυγμα του Σεβασμιότατου στον Αγιο Αχίλλιο

Κάθε Τρίτη στις 7 μ.μ. τελείται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, Ιερά Παράκληση εναλλάξ προς τιμήν των εν Αγίοις Πατέρων ημών Αχιλλίου πολιούχου και προστάτου ημών και Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας και Συμφερουπόλεως, του Ιατρού. Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Παρακλήσεως εκτίθεται σε προσκύνημα το θαυματουργό και χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά, προς πνευματική ενίσχυση, ευλογία και αγιασμό των πιστών Χριστιανών.

Αμέσως μετά την Παράκληση, και έως τις 8.30 μ.μ. ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, κ. Ιερώνυμος, πραγματοποιεί το εβδομαδιαίο Εσπερινό του κήρυγμα με θέμα: «ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ».

 

Συναντήσεις Νέων Φοιτητών και Εργαζομένων στον Αγιο Αχίλλιο

Συνεχίζονται κάθε Τρίτη βράδυ, 9.00 – 10.00, οι συνάξεις νέων, φοιτητών και εργαζομένων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Οι Νέοι πρώτα τελούν την ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου στο Πνευματικό Κέντρο, στο υπόγειο του Ναού, κι έπειτα συζητούν για διάφορα πνευματικά θέματα που τους αφορούν με τον υπεύθυνο ιερέα, π. Ραφαήλ. Φέτος οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το θέμα: «Τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας».

 

Ομιλία στη Σχολή γονέων του Αγίου Αχιλλίου

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 4η για φέτος συνάντηση-ομιλία στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων-«ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ» στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.

Ομιλήτρια θα είναι η κ. Βασιλική Κοσμάνου-Λιακατά, εκπαιδευτικός, η οποία θα αναπτύξει το θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες και η οικογένεια».

 

Ομιλία από τον π. Κύριλλο

Μεθαύριο Τετάρτη 22 Ιανουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Ιωάννης ο Χρυσόστομος», Δαόχου – 36 στη Νεάπολη (όπισθεν του αστυνομικού μεγάρου), θα πραγματοποιηθεί ομιλία πνευματικού περιεχομένου. Ομιλητής θα είναι ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Ιατρός, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Κύριε, μην αργήσεις».

 

Αγρυπνία στον Άγ. Χαράλαμπο

Αύριο Τρίτη 21 Ιανουαρίου από τις 9:00 μ.μ. έως και τις 12.30 μ.μ. θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης ιερά αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Τιμοθέου και του Αγίου ενδόξου Οσιομάρτυρος Αναστασίου του Πέρσου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass