Κοπή βασιλόπιτας των Κυπρίων της Λάρισας

ΟΜΙΛΙΑ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2020 15:26

Με το μυαλό στραμμένο στη δοκιμαζόμενη ιδιαίτερή τους πατρίδα και με την ελπίδα πως σύντομα θα ανατείλουν καλύτερες μέρες για ολόκληρο τον Ελληνισμό, τήρησαν και φέτος το έθιμο της κοπής της βασιλόπιτας, μέσα σε ένα εξαιρετικά ευχάριστο - εορταστικό κλίμα οι Έλληνες Κύπριοι της Λάρισας, παρουσία πολλών επισήμων, μελών και φίλων του Συλλόγου, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «DINANI».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία και την κοπή της βασιλόπιτας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο. Ήταν μια υπέροχη ομιλία με τεράστιους πατριωτικούς συμβολισμούς. Ο Σεβασμιότατος χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους με τα πλέον θερμά λόγια και έκανε ειδική αναφορά στις μεγάλες στιγμές της Κύπρου που αποτελεί, όπως είπε, το ακρότατο σημείο του Ελληνισμού. Όλοι οι Έλληνες, τόνισε ο σεβασμιότατος, έχουμε χρέος να γνωρίσουμε την Κύπρο και να αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωσή της από τα δεσμά της δουλείας. Κόβοντας τη βασιλόπιτα, ευχήθηκε να είναι η τελευταία φορά που το μαχαίρι ακουμπά το αιματοβαμμένο συρματόπλεγμα της κατοχής.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ντ. Αυγουστή, ο οποίος καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και τους ευχήθηκε καλή χρονιά, με αγάπη Χριστού. Ακολούθησε ένα μικρός απολογισμός των δράσεων του Συλλόγου και η υπόσχεση ότι αυτές θα συνεχισθούν και θα ενταθούν. Έκανε ακόμη αναφορά στην κοινή δύσκολη πορεία της Κύπρου και της Ελλάδας, στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Άγκυρας στην περιοχή του Αιγαίου, της Ελληνικής και Κυπριακής Α.Ο.Ζ. «Ο Σύλλογός μας», είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Αυγουστή, «δηλώνει πάντα παρών στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας και παράγει έργο πολυδιάστατο και σημαντικό σε κάθε τομέα, παλεύοντας καθημερινά σχεδόν μόνος, απολαμβάνοντας ωστόσο την αγάπη του κόσμου κι αυτό είναι που μας πεισμώνει και μας δίνει θάρρος να συνεχίσουμε… Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στις δύσκολες μέρες του ΄74 και ευχαρίστησε όλους τους αδελφούς Ελλαδίτες (μεταξύ τους και πολλοί Λαρισαίοι) που βρέθηκαν να υπερασπίζονται την Κύπρο από τις ορδές του Αττίλα εκείνο το μαύρο καλοκαίρι.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν και οι βουλευτές Κέλλας Χρήστος από την ΝΔ, Κόκκαλης Βασίλειος από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Λιακούλη από το ΚΙΝΑΛ, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωσ. Αγοραστός και ο Δημήτριος Δεληγάννης εκ μέρους του δημάρχου. Όλοι τους, αφού πρώτα μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το έργο του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Λάρισας, στη συνέχεια τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει αρραγής ενότητα προκειμένου, όπως είπαν, να αντιμετωπιστεί η συνεχώς εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Στην εκδήλωση έδωσαν ακόμη το "παρών": Ο Αρχηγός ΑΤΑ κ. Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, εκ μέρους του Διοικητή 1ης Στρατιάς ο επιτελάρχης Κατσαΐτης Παντελής, πρόεδρος του Περιφ. Συμβουλίου Βασ. Πινακάς, οι αντιδήμαρχοι Δημ. Δεληγιάννης, Γιάννης Αλεξούλης και Ντίνος Διαμάντος οι δημ. σύμβουλοι Κωσ. Καλαμπάκας και Μ. Καμηλαράκη, ο στρατηγός Δημόκριτος Ζερβάκης (επίτιμο μέλος του Συλλόγου), ο τέως πρόεδρος του Δικ. Συλλόγου κ. Δημ. Κατσαρός μαζί με τον Τρύφ. Τσάτσαρο, η πολιτευτής Κατερίνα Ζαχείλα, οι πολεμιστές Κύπρου Κουτσαντάς Βασίλειος, Ευάγγελος Διβράμης, Λάμπρος Πλίτσης, Κώστας Μακαρός, Χρήστος Κοϊνης, Μαν. Τούλιος, ο αδερφός του ήρωα Κ/Δ Ηλία Δαλαμάγκα Μαν. Δαλαμάγκας, ο πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών Λάρισας κ. Απ. Βερέμης και ο Θ. Αγγελόπουλος, ο συντ. δικαστής Ηλίας Αγγελακόπουλος, ο Γ. Καρύδης εκ μέρους του Συλλόγου Μικρασιατών, σύσσωμο το Δ. Σ. του Συλλόγου Πελοποννησίων Λάρισας, ο διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου, Ράπτης Νικόλας, εκ μέρους της ΝΟΔΕ Λάρισας ο Ηρακλής Γερογιώκας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών ΤΧ Σώματος κ. Παπαπαρίσης Απόστολος, ο πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Ν. Λάρισας Χρ. Χαλκιάς, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων Δημ. Γιωργάκης, ο πρόεδρος της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομέων Λάρισας Ευρυπ. Νικολακούλης, ο Ζέβλας Κώστας από την Πολιτιστική Κοινότητα, κ.ά.

Συγκινητική ήταν η παρουσία των μελών και φίλων του Συλλόγου, καθώς και των φοιτητών. Βασίλεψε η Μυρσίνη Ανδρέου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass