Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2020 15:33

Ημερίδα για τον διαδικτυακό εθισμό

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Λάρισας (ΣΕΠΠΔΕΛ) σε συνεργασία με τη 2η Δημοτική Κοινότητα του Δ. Λαρισαίων και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, στο πλαίσιο και του προγράμματος «Λάρισα: Η Πόλη που Μαθαίνει», διοργανώνει Ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο «Διαδικτυακός Εθισμός: Μύθοι, Πραγματικότητα και Καλές Πρακτικές αντιμετώπισής του», που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στο "Χατζηγιάννειο" Πνευματικό Κέντρο.

Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς, μαθητές Δευτεροβάμιας Εκπαίδευσης, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, καθώς και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τις τελευταίες εξελίξεις στο τομέα της αντιμετώπισης του εν λόγω θέματος.

* * *

«Οι Φίλες της Αγάπης» κόβουν πίτα

«Οι Φίλες της Αγάπης» θα υποδεχτούν τον καινούριο χρόνο, κόβοντας την πίτα τους, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου και ώρα 1 το μεσημέρι στο «Κτήμα Βερσαλίες». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων, θα προσφέρουν ένα ξεχωριστό θέαμα, με τη γνωστή ζωντάνια τους, ενώ τρεις καλλιτέχνες, ο Παναγιώτης Χολέβας, ο Μιχάλης Ζουριδάκης και η Χριστίνα Λιόλιου θα δώσουν τη δική τους νότα τραγουδώντας γνωστά αγαπημένα τραγούδια.

Σημειώνεται ότι για το θέμα της μετακίνησης θα υπάρχει λεωφορείο που θα αναχωρήσει από το Δημοτικό Ωδείο στις 12.30.

* * *

Εκλογές στον Ορειβατικό

Γενική συνέλευση και εκλογές για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, αναπληρωματικών, πειθαρχικού συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής, οργανώνει ο ΕΟΣ Λάρισας, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ. στα γραφεία του (οδός Μπουκουβάλα 1 και Παπαναστασίου).

Την ίδια μέρα, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.

* * *

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συνδικάτου Επισιτισμού

Την εκλογοαπολογιστική συνέλευση πραγματοποιεί μεθαύριο Παρασκευή 24 Ιανουαρίου η διοίκηση του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Λάρισα. Η συνέλευση θα γίνει στις 6 το απόγευμα σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι :

-Απολογισμός και προγραμματισμός δράσης του Δ.Σ.

-Οικονομικός απολογισμός 2019 και προϋπολογισμός 2020.

-Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής.

-Εκλογή εφορευτικής επιτροπής.

-Λήψη απόφασης για την εκπροσώπηση του Συνδικάτου στην ΓΣΕΕ.

* * *

Συνάντηση... για αγροτικό μπλόκο στα Φάρσαλα

Διερευνητική συνάντηση για την προοπτική δημιουργία ενός μπλόκου στα Φάρσαλα εξετάζει η ΕΟΑΣΝΛ με τους αγροτικούς συλλόγους επαρχίας Φαρσάλων και τις επιτροπές αγώνα, πραγματοποιώντας συνάντηση αύριο Πέμπτη (23/01) στο ΤΟΕΒ Φαρσάλων.

Συγκεκριμένα εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση: "Η Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ, οι αγροτικοί σύλλογοι Επαρχίας Φαρσάλων και οι επιτροπές αγώνα, καλούν όλους τους Φαρσαλινούς αγρότες, την Πέμπτη 23/01 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του ΤΟΕΒ για συζήτηση και την προοπτική δημιουργίας ενός μπλόκου στα Φάρσαλα. Ο χρόνος στενεύει, ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί" καταλήγει η ανακοίνωση.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

* * *

Συνέλευση αμπελουργών αμβυκούχων

Γενική συνέλευση οργανώνει το Σωματείο Αμπελουργών Αμβυκούχων ν. Λάρισας, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στις 4 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας.

* * *

Προσλήψεις καθηγητών Ιατρικής

Την πλήρωση τριών κενών θέσεων καθηγητών του Τμήματος Ιατρικής, προκήρυξε το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Συγκεκριμένα μία θέση καθηγητή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με θητεία, με επιστημονική δραστηριότητα στο γνωστικό αντικείμενο «Παθολογία – Επεμβατική Πνευμονολογία», μία

θέση καθηγητή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με θητεία, με επιστημονική δραστηριότητα στο γνωστικό αντικείμενο «Νευρολογία – Διαταραχές Κινητικότητας» και μία θέση καθηγητή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με θητεία, με επιστημονική δραστηριότητα στο γνωστικό αντικείμενο «Γενική Παιδιατρική».

Η υποβολή αιτήσεων λήγει στις 16 Μαρτίου 2020.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας μαζί με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά (όπως αναφέρονται στο ΦΕΚ προκήρυξης) υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΑΠΕΛΛΑ» https://apella.minedu.gov.gr.

* * *

Σεμινάρια αντιμετώπισης της εξάρτησης από τον τζόγο

Κύκλος σεμιναρίων με τίτλο: "Η αντιμετώπιση της εξάρτησης από τον τζόγο", θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, αποκλειστικά και μόνο σε ανθρώπους που νιώθουν ότι έχουν προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια.

Τα σεμινάρια οργανώνονται από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Με το πέρας των σεμιναρίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν σε ομάδες υποστήριξης, για το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς επίσης και να λάβουν εξατομικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης.

Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν αύριο Πέμπτη 23 Ιανουαρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη τις ώρες 18:00-20:00.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο του προγράμματος: 2410-233.332, καθημερινά 9:00-20:00.

* * *

Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε χωριά της Λάρισας

Στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας της Τ.Ε. Υπαίθρου Ν. Λάρισας του ΚΚΕ, οργανώνονται οι ακόλουθες πολιτικές ομιλίες και συσκέψεις:

Την Παρασκευή 24 Γενάρη, στις 7 μ.μ. στους Γόννους στο παλιό Δημαρχείο, με ομιλητή τον Τ. Τσιαπλέ, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, όπου θα παρέμβει και η Μαρία Κωστή επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Τεμπών.

Το Σάββατο 25 Γενάρη, στις 6 μ.μ. στο Στόμιο και στις 7 μ.μ. στην Καρίτσα, με ομιλητή τον Τ. Τσιαπλέ, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 26 Γενάρη, στις 11 π.μ. στο Ομόλιο, με ομιλητή τον Γ. Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ.

Την Τρίτη 28 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ. στο κέντρο «Ήδιστον» στη Νίκαια, με ομιλητή τον Παν. Σπήλιο, γραμματέα της Τ.Ε. Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ.

* * *

Γενική Συνέλευση Συνταξιούχων ΙΚΑ

Γενική Συνέλευση πραγματοποιούν την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 10.00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας τα μέλη της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συγχωνευθέντων Ασφαλιστικών Ταμείων νομού Λάρισας

με θέματα:

-Έγκριση Διοικητικού Απολογισμού και Οικονομικής διαχείρισης για τον χρόνο που πέρασε (2019).

-Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.

-Έγκριση Προϋπολογισμού για το 2020.

-Ενημέρωση για τα προβλήματα του κλάδου μας.

-Κοπή πίτας.

* * *

Εκλογές στην Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα πραγματοποιήσει η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 6.30 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο. Θέματα που θα απασχολήσουν τη συνέλευση είναι:

-Απολογισμός του απερχόμενου συμβουλίου.

-Οικονομικός απολογισμός.

-Εκλογή εφορευτικής επιτροπής.

-Αρχαιρεσίες για νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι ενδιαφερόμενοι να είναι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέτουν την υποψηφιότητά τους μέχρι την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, ημέρα προβολής της ταινίας «Υπάρχει θεός, τ’ όνομά της Πετρούνια» στο «Χατζηγιάννειο».

Το παρόν διοικητικό συμβούλιο καλεί τα μέλη να παρευρεθούν στη συνέλευση και να ανανεώσουν τη συνδρομή τους, αλλά και τους φίλους του ποιοτικού κινηματογράφου να εγγραφούν στην Κινηματογραφική Λέσχη, έτσι ώστε το Συμβούλιο να κάνει τον καλύτερο προγραμματισμό των ταινιών αλλά και των άλλων εκδηλώσεων. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6987-143.893.

* * *

Προανάκριση για ρύπανση του περιβάλλοντος

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ «ΒΙΟΚΕΡΑΛ»

Μετά από παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας Απόστ. Τζαμαλή διενεργείται αστυνομική προανάκριση με αφορμή την τελευταία εκδήλωση φωτιάς, το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε υλικά που βρίσκονται εντός του αύλειου χώρου της κεραμοποιίας «Βιοκεράλ». Η προανάκριση διενεργείται, προκειμένου να διερευνηθεί, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο υποβάθμισης ή και ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass