Κόβουν πίτα και χορεύουν...

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2020 15:34

-Την αγιοβασιλόπιτά του θα κόψει ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης» στα γραφεία του (Ηπείρου 79-83, πλησίον ιερού ναού Αγίου Νικολάου, παραπλεύρως του Συλλόγου Πολυτέκνων) σήμερα και ώρα 6.30 μ.μ.

Τη βασιλόπιτα θα ευλογήσει ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ενώ αμέσως μετά την κοπή ο σεβασμιότατος θα μιλήσει στους παρευρισκομένους με θέμα «Φιλείς με».

-Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της σήμερα και ώρα 8.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ζιαζιά (οδός Ροδόπης 48, Χαραυγή).

-Ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής και Δημοτικής Μουσικής Λάρισας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του σήμερα και ώρα 8.30 μ.μ. στο κέντρο «Μεζέ-Μεζέ» στην οδό Φιλελλήνων.

-Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του σήμερα και ώρα 1 μ.μ. στο Κέντρο «Κτήμα Βερσαλίες» (5ο χλμ Λάρισας-Αμπελώνα). Θα υπάρχει ζωντανή μουσική. Λεωφορείο για τη μεταφορά όσων δεν διαθέτουν ΙΧ θα ξεκινήσει στις 12.30 μ.μ. από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν πληροφορίες και να δηλώνουν συμμετοχή στα γραφεία του Συλλόγου (Μεγ. Αλεξάνδρου 7) και στο τηλέφωνο 2410-535.541.

-Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ ΤΑΕ Ν. Λάρισας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου σήμερα στις 7 μ.μ. στον 3ο όροφο του Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44).

-Η δημοτική παράταξη του Δήμου Λαρισαίων «Ορμή Ανανέωσης» θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της αύριο Παρασκευή 24 Ιανουαρίου και ώρα 9.15 μ.μ. στο Μεζεδοπωλείο «Φιλελλοίνων» στον Λόφο του Φρουρίου (Φιλελλήνων 52Α).

-Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης μεθαύριο Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ. στην ταβέρνα «Κρασομάνα». Την εκδήλωση θα ντύσει μουσικά μουσικό συγκρότημα.

-Ο Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή» θα πραγματοποιήσει την ετήσια χοροεσπερίδα μεθαύριο Σάββατο 25 Ιανουαρίου και ώρα 8:30 μ.μ. στο κέντρο δεξιώσεων «Palladium» (2o χλμ. Λάρισας- Γιάννουλης).Την εκδήλωση θα ντύσει μουσικά η ορχήστρα των Βαγγέλη και Τάκη Μπέτζιου.

-Την ετήσια χοροεσπερίδα του θα πραγματοποιήσει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Συκουρίου μεθαύριο Σάββατο 25 Ιανουαρίου και ώρα 8.30 μ.μ. στο κέντρο «Πλατάνια» στο Πουρνάρι Λάρισας.

-Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Σύλλογος Γυναικών Κιλελέρ «Η Αγία Μαρίνα» μεθαύριο Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του δημαρχείου Κιλελέρ.

-Την ετήσια χοροεσπερίδα του θα πραγματοποιήσει ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών «Οι Καλαρρύτες» μεθαύριο Σάββατο 25 Ιανουαρίου και ώρα 9 μ.μ. στο «Κτήμα Δριστέλλα» (7ο χλμ. Λάρισας-Τυρνάβου).

-Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας μεθαύριο Σάββατο 25 Ιανουαρίου, και ώρα 8.30 μ.μ. στο εστιατόριο «Λαδοφάναρο» (Ξάνθου 6, Φρούριο). Από τον Σύλλογο καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν το συντομότερο δυνατό συμμετοχή, αναφέροντας όνομα και αριθμό ατόμων, τηλεφωνικά στη γραμματεία του Συλλόγου, 2410-620.393 καθημερινά 6-8 το απόγευμα.

-Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ομολίου «Μαρίνος Αντύπας» θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του μεθαύριο Σάββατο 25 Ιανουαρίου και ώρα 7.30 μ.μ. στην ταβέρνα του Ταπατά στο Ομόλιο.

-Μεθαύριο Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ. ο Σύλλογος Γυναικών Βαμβακούς κόβει βασιλόπιτα για τον νέο χρόνο στο καφενείο του Χρήστου Δρόσου, στη Βαμβακού Φαρσάλων. Θα ακολουθήσει χορός με την ορχήστρα του μουσικού Γιώργου Αποστολόπουλου.

-Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αμυγδαλής Αγιάς θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του μεθαύριο Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 5.30 μ.μ. στο «Στέκι» του χωριού.

- Ο Σύλλογος Γυναικών Ανάβρας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα μεθαύριο Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στις 5:30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ανάβρας.

-Ο Σύλλογος Κοπατσαραίων Επαρχίας Ελασσόνας πραγματοποιεί τον ετήσιο χορό του, μεθαύριο Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στο κέντρο «HAMOS PLACE» στην Ελασσόνα.

Χορούς θα παρουσιάσουν τα χορευτικά των συλλόγων Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συκέας, «Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών» Ελασσόνας και Κοπατσαραίων. Θα ακολουθήσει γλέντι με τον σπεσιαλίστα στο κλαρίνο Βαγγέλη Πέγιο και τα χάλκινα Κοζάνης. Στο τραγούδι ο Χρήστος Ντάγκαλας, ο Βαγγέλης Τόρης και η Έλλη Κοσμά. Τηλέφωνα για κρατήσεις: 6944-138.906 και 6979-593.378. Ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ.

-Την αγιοβασιλόπιτά του θα κόψει ο Σύλλογος Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Νομού Λάρισας την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στο κέντρο Φρούριο. Νωρίτερα και ώρα 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων στον Μύλο του Παππά, με την ξενάγηση να γίνεται στα Αγγλικά. Πληροφορίες στη Μαρία Παπαδημητρίου 6947-848.569.

-Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αβέρωφ "ο Θετταλός" θα πραγματοποιήσει την ετήσια χοροεσπερίδα - κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στο κέντρο δεξιώσεων "Λιόγερμα" (6ο χιλ. Λάρισας - Αμπελώνα) την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι μουσικοί: Αργύρης Κόκορης (λαούτο/τραγούδι), Θοδωρής Κυριλλίδης (ποντιακή λύρα) , Θάνος Ρούμπος (βιολί), Σπύρος Τζιάτζιος (κρουστά), Κωνσταντίνος Δεδούσης (κλαρίνο).

Θα εμφανιστούν τα παιδικά τμήματα και το εφηβικό τμήμα παραδοσιακού χορού, καθώς επίσης θα γίνει παρουσίαση των παιδικών τμημάτων TaeKwonDo του συλλόγου. Γενική είσοδος: 17 ευρώ (πλήρες μενού, φαγητό και κρασί).

Είσοδος για παιδιά: 10 ευρώ (κυρίως πιάτο και αναψυκτικό).

 -Η Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας πραγματοποιεί την ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας του συλλόγου, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα της Ακαδημίας (Τσιμισκή 3) στο Σιταροπάζαρο, στην Ελασσόνα.

-Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατιάς Άμμου θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στην ταβέρνα «Ο Πλατύς» στην Πλατιά Άμμο.

-Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης συνεχίζει την παράδοση, για την κοπή πίτας, με πεζοπορία και το συνταίριασμα χαράς και ανάτασης ψυχής με τη γνώση, στο βουνό και το δάσος Τσαριτσάνης, στους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου και φέτος, την Κυριακή 26 του Γενάρη. Η διαδρομή είναι ήπια και βατή για μικρούς και μεγάλους. Θα υπάρχουν και εκπλήξεις, ιδιαίτερα για τα παιδιά.

-Η Ιστορική -Λαογραφική Ένωση Λάρισας «Αλησμόνητες Πατρίδες»θα πραγματοποιήσει την κοπή της βασιλόπιτας για το 2020, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στη Λέσχη Αξιωματικών ΚΕΟΑΧ. Το ΚΕΟΑΧ βρίσκεται στην περιοχή Βρυσοπούλες του Ολύμπου και συγκεκριμένα στη θέση Νίκη σε υψόμετρο 1.820 μ., μία περιοχή χαρακτηρισμένη ως Εθνικός Δρυμός. Κρατήσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6974-930.467.

-Οι γυναίκες του Δοτσικού Γρεβενών θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους την Κυριακή 26 Γενάρη και ώρα 5 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44). Την εκδήλωση θα ντύσουν μουσικά τα χάλκινα του Τάκη Μπέτσιου.

-Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοβρύσου θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην ταβέρνα «Νιβόλιανη» του Μεγαλοβρύσου. Θα ακολουθήσει, για όλο το μεσημέρι, μουσικό πρόγραμμα με την Αθηνά Πολυμέρου στο τραγούδι, τον Σπύρο Πολύμερο στο τραγούδι και στην κιθάρα και τον Δημήτρη Κυριαζόπουλο στα πλήκτρα.

-Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας και Περιχώρων θα πραγματοποιήσει τον χορό και την κοπή της πίτας του την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 12μ. στο «Κτήμα Βερσαλίες»(5ο χλμ Λάρισας-Αμπελώνα).

-Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, στις 11.30 π.μ., ο Σύλλογος Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου. Η εκδήλωση θα γίνει στον χώρο του Μουσείου.

-Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας κόβει την πίτα του για το 2020 και προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές), εν ενεργεία ή συνταξιούχους, Δημόσιου ή Ιδιωτικού τομέα, αλλά και τους φίλους που υποστηρίζουν τις δράσεις του ΠΟΚΕΛ, το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου, στις 7 το βράδυ, στο «Κτήμα Έλενα», στο 7ο χιλιόμετρο Λάρισας - Αμπελώνα.

Θα γίνει κλήρωση της λαχειοφόρου, που περιλαμβάνει πολλά δώρα, προσφορά από καταστήματα, φίλους και συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Τη μουσική επιμέλεια έχει ο Dj Danny (Δανιήλ Μέτσιος). Πληροφορίες: Αργύρης Γιουρούκης ή Ευδοκία Ποιμενίδου, τηλέφωνα 6957-509.469 και 6974-578.900, αντίστοιχα.

-Ο Σύλλογος Σερραίων Νομού Λάρισας ενημερώνει και προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του στην κοπή της βασιλόπιτας - χοροεσπερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 στις 12:30 στο Κέντρο διασκέδασης Ανεμόμυλος 7ο χλμ Λάρισας - Φαλάνης, με πλήρες μενού, παραδοσιακή μουσική, λουκάνικα Τζουμαγιάς, ακανές, βασιλόπιτα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Παπαδόπουλος Δημήτρης 6983-500.414 και Αναστασιάδης Αθανάσιος 6976-604.411, Χατζηωαννίδης Θεόδωρος 6936-975.701.

-Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λάρισας διοργανώνει την ετήσια χοροεσπερίδα του και κοπή της βασιλόπιτας τοΣάββατο 15 Φεβρουαρίου και ώρα 8μ.μ. στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να προμηθευθούν έγκαιρα κάρτες εισόδου από το γραφείο του Συνδέσμου, Κύπρου 80, τηλέφωνα 2410-532.101 και 6936-967.174.

-Ο Σύλλογος Συνταξιούχων προσωπικού Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων, κόβει πίτα την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στο κοσμικό κέντρο «Κτήμα Βερσαλίες» (5ο χλμ Λάρισας-Αμπελώνα).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass