Τα λάθη της εφηβείας... πληρώνονται

ΤΟ ΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΕΔΩΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΦΗΒΟ ΛΗΣΤΗ ΤΟ 2010 * ΠΑΡΕΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΣΕ ΙΧ ΚΑΙ ΕΚΛΕΒΕ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΟΣΕ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2020 22:30

«Το Δικαστήριο μείωσε την ποινή. Πιστεύω ότι κάναμε καλά και δεν θα ξανακάνετε τίποτα» τόνισε η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας κλείνοντας χθες τον φάκελο μιας υπόθεσης ληστειών, με κατηγορούμενο έναν 28χρονο εργαζόμενο οικογενειάρχη σήμερα -έφηβο το 2010, όταν μαζί με άλλους νέους και ανήλικους διέπραττε ληστείες σε βάρος Λαρισαίων, στην περιοχή του ΟΣΕ.

Το Δικαστήριο θέλησε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον 28χρονο, ο οποίος θα κληθεί ωστόσο να πληρώσει τοις μετρητοίς τα... λάθη της εφηβείας καθώς – ευτυχώς για τον ίδιο - η ποινή φυλάκισης μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη, γλιτώνοντας έτσι της φυλακής τα σίδερα.

Ο 28χρονος, ο μοναδικός από τους πέντε συνολικά κατηγορούμενους που χθες βρέθηκε ξανά ενώπιον του Δικαστηρίου, αναγνώρισε τα λάθη του και το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας με τη σειρά του, του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά, της μεταμέλειας, και της μετεφηβικής ηλικίας.

Τιμωρώντας τον ωστόσο με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών (σ.σ. από τα έξι έτη που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα το 2015), δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα να εξαγοράσει την ποινή, καταβάλλοντας περισσότερα από 7.000 ευρώ σε έξι εξαμηνιαίες δόσεις.

ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΣΕ

Ο 28χρονος, σήμερα, Αλβανός υπήκοος κατηγορείται πως συμμετείχε σε δύο από τις πολλές ληστείες που σημειώθηκαν από συνολικά πέντε Λαρισαίους και αλλοδαπούς νέους – στην πλειοψηφία τους ανήλικοι - σε βάρος ανυποψίαστων Λαρισαίων.

Με τους νεαρούς δράστες να μπαίνουν μπροστά στα αυτοκίνητα των υποψήφιων θυμάτων τους και αφού ακινητοποιούσαν τα οχήματα, να αποβιβάζουν τους οδηγούς με γροθιές και κλωτσιές σε ορισμένες των περιπτώσεων και να κλέβουν χρήματα, ρούχα και ΙΧ.

Χαρακτηριστική ήταν η ληστεία που σημειώθηκε το βράδυ της 30ής Οκτωβρίου 2010, σε βάρος Λαρισαίου που ενώ έφευγε από εκδήλωση στην οποία συμμετείχε στην πλατεία της Ανθούπολης, ανοίγοντας το αυτοκίνητό του, μαζί εισέβαλλε στο αυτοκίνητο και ένας ανήλικος ληστής.

Στην υπόγεια διάβαση του ΟΣΕ στο αυτοκίνητο του θύματος επιβιβάστηκαν συνεργοί του ληστή και με την απειλή μαχαιριού που έβαλαν στον λαιμό του Λαρισαίου, τον εξανάγκασαν να οδηγήσει προς την περιοχή του ΟΣΕ και στη συνέχεια να αποβιβαστεί από το αυτοκίνητό του. Αφού νωρίτερα πάντα με την απειλή βίας τού αφαίρεσαν 700 ευρώ που είχε στο παντελόνι και άλλα 70 ευρώ που είχε στο πορτοφόλι του.

Ο Λαρισαίος κατέθεσε χθες στο Δικαστήριο, περιέγραψε πως έπεσε θύμα των ληστών, αλλά δεν αναγνώρισε τον κατηγορούμενο με δεδομένο ότι πλέον έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που τον λήστεψαν.

Στις 6 Νοεμβρίου του 2010, πάλι στην περιοχή του ΟΣΕ, δύο δράστες αφαίρεσαν 30 ευρώ που είχε μαζί του Λαρισαίος αλλά και μια αλυσίδα που φορούσε με χρυσό σταυρό. Με το θύμα, καταθέτοντας στο Δικαστήριο να σημειώνει πως έπεσε θύμα ληστείας όταν οι δράστες «μπήκαν μπροστά μου ενώ οδηγούσα το αυτοκίνητο» και του πήραν, χρήματα και χρυσό σταυρό, ενώ αναγνώρισε τον κατηγορούμενο. Άλλο θύμα των ανήλικων ληστών κατέθεσε χθες στο Δικαστήριο πως έπεσε θύμα ληστείας ενώ επέστρεφε στο σπίτι του μετά από περίπατο.

Στις 12 Νοεμβρίου, τρεις από τους δράστες οδήγησαν Λαρισαίο σε ερημική τοποθεσία και του αφαίρεσαν 400 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο. Στις 22 Νοεμβρίου χτύπησαν Λαρισαίο και του αφαίρεσαν το μπουφάν, 10 ευρώ, τα κλειδιά του αυτοκινήτου και δύο κινητά τηλέφωνα. Η πρώτη ληστεία που καταγγέλθηκε σε βάρος Λαρισαίου, αναφέρθηκε στις 23 Οκτωβρίου, από τον οποίο αφαίρεσαν το αυτοκίνητο και 200 ευρώ.

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ συνέλαβαν τον έναν από τους δράστες που βρέθηκε με ναρκωτικά σε έλεγχο στην περιοχή ενώ θύματα αναγνωρίζουν και τους υπόλοιπους δράστες, μεταξύ των οποίων και ο 28χρονος.

«Τότε ήμουν 18 ετών, έκανα λάθος» τόνισε ο κατηγορούμενος στην απολογία του με τον εισαγγελέα της έδρας να προτείνει την ενοχή του για την κατηγορία της ληστείας κατά συρροή, αναγνωρίζοντας ωστόσο τα ελαφρυντικά, της μεταμέλειας και της μετεφηβικής ηλικίας. «Έχει κάνει οικογένεια, εργάζεται και ζητούμε να τους δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία» σημείωσε η συνήγορος με δεδομένο ότι σε μια από τις δύο ληστείες για τις οποίες κατηγορείται, επέστρεψε τα χρήματα στο θύμα του.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών συνολικά (σ.σ. από την 6ετή φυλάκιση που του επιβλήθηκε πρωτόδικα) με την πρόεδρο του Δικαστηρίου απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο να υπογραμμίζει πως «το Δικαστήριο μείωσε την ποινή» προσθέτοντας πως «πιστεύω ότι κάναμε καλά και δεν θα ξανακάνετε τίποτα». Το Δικαστήριο δέχθηκε επίσης την εξαγορά της ποινής, οφειλή ύψους 7.300 ευρώ, που θα πρέπει να εξοφλήσει ο κατηγορούμενος σε 6 εξαμηνιαίες δόσεις.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass