Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2020 15:03

Απειλεί με 24ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ

Με 24ωρη απεργία θα απαντήσει η ΑΔΕΔΥ στην κυβέρνηση μόλις το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή.

Αυτό υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας: «Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων.

Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων. Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης».

 

* * *

Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε χωριά της Λάρισας

Στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας της Τ.Ε. Υπαίθρου Ν. Λάρισας του ΚΚΕ, οργανώνονται οι ακόλουθες πολιτικές ομιλίες και συσκέψεις:

Σήμερα Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ., στους Γόννους στο παλιό Δημαρχείο, με ομιλητή τον Τ. Τσιαπλέ, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, όπου θα παρέμβει και η Μαρία Κωστή επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Τεμπών. Αύριο Σάββατο 25 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στο Στόμιο και στις 7 μ.μ., στην Καρίτσα, με ομιλητή τον Τ. Τσιαπλέ, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Μεθαύριο Κυριακή 26 Γενάρη, στις 11 π.μ., στο Ομόλιο, με ομιλητή τον Γ. Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ. Και την Τρίτη 28 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στο κέντρο ‘’Ήδιστον’’ στη Νίκαια, με ομιλητή τον Παν. Σπήλιο, γραμματέα της Τ.Ε. Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ.

 

* * *

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση  του Συνδικάτου Επισιτισμού

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΚΛ

Την εκλογοαπολογιστική συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή 24 Ιανουαρίου η διοίκηση του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Λάρισας. Η συνέλευση θα γίνει στις 6 το απόγευμα σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

-Απολογισμός και προγραμματισμός δράσης του Δ.Σ.

-Οικονομικός απολογισμός 2019 και προϋπολογισμός 2020

-Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής

-Εκλογή εφορευτικής επιτροπής.

-Λήψη απόφασης για την εκπροσώπηση του Συνδικάτου στη ΓΣΕΕ

 

* * *

Ημερίδα σήμερα για τον διαδικτυακό εθισμό

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Λάρισας (ΣΕΠΠΔΕΛ) σε συνεργασία με τη 2η Δημοτική Κοινότητα του Δ. Λαρισαίων και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, στο πλαίσιο και του προγράμματος «Λάρισα: Η Πόλη που Μαθαίνει», διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με τίτλο: «Διαδικτυακός Εθισμός: Μύθοι, Πραγματικότητα & Καλές Πρακτικές αντιμετώπισής του», που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο.

Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς, μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, καθώς και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της αντιμετώπισης του εν λόγω θέματος.

 

* * *

Αιμοδοσία στο Γερακάρι Αγιάς

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών επαρχίας Αγιάς «Ο Άγιος Αντώνιος» διοργανώνει αιμοδοσία στο Γερακάρι, μεθαύριο Κυριακή 26 Ιανουαρίου, κατά τις ώρες από 9 π.μ. ως 12:30 μ.μ.

 

* * *

Τα ΚΑΠΗ πηγαίνουν σινεμά

Οι πολιτιστικές δραστηριότητες συνεχίζονται για τα μέλη των ΚΑΠΗ Δήμου Λαρισαίων. Στο πλαίσιο αυτών, έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον κινηματογράφο «Βικτώρια» και να παρακολουθήσουν την επιτυχημένη ταινία “Ευτυχία”, ένα φιλμ που αποθεώθηκε από το κοινό και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τους ειδικούς.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων, του δημάρχου, Απόστολου Καλογιάννη, με επικεφαλής τον εντεταλμένο σύμβουλο στα ΚΑΠΗ, Κοσμά- Μάκη Γιαννακόπουλου και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Σωτήρη Βούλγαρη.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων.

Η ταινία είναι βασισμένη στην ταραχώδη ζωή και το σπουδαίο έργο της ταλαντούχας πρώτης γυναίκας στιχουργού της Ελλάδας, Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

 

* * *

Κατάθεση δικαιολογητικών για το επίδομα αεροθεραπείας

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά αεροθεραπείας θα πρέπει να καταθέτουν τα μέλη της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Στρατιωτικών Υπαξιωματικών Οπλιτών Στρατού Ξηράς, Αέρος και Θαλάσσης του Ν. 1370/44. Η κατάθεση πρέπει να γίνει από μεθαύριο 26 Ιανουαρίου έως τις 26 Μαρτίου 2020 (έχει 10ετή ισχύ) στο 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο μέσω το γραφείου της Ένωσης επί της οδού Παπαναστασίου 33 και στο τηλέφωνο 2410-535.197. Όσοι δεν καταθέσουν τα χαρτιά τους δεν θα λάβουν το επίδομα αεροθεραπείας.

 

* * *

Εκλογές στην Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα πραγματοποιήσει η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 6.30 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο. Θέματα που θα απασχολήσουν τη συνέλευση είναι:

-Απολογισμός του απερχόμενου συμβουλίου.

-Οικονομικός απολογισμός.

-Εκλογή εφορευτικής επιτροπής.

-Αρχαιρεσίες για νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι ενδιαφερόμενοι να είναι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέτουν την υποψηφιότητά τους μέχρι την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, ημέρα προβολής της ταινίας «Υπάρχει θεός, τ’ όνομά της Πετρούνια» στο «Χατζηγιάννειο».

Το παρόν διοικητικό συμβούλιο καλεί τα μέλη να παρευρεθούν στη συνέλευση και να ανανεώσουν τη συνδρομή τους, αλλά και τους φίλους του ποιοτικού κινηματογράφου να εγγραφούν στην Κινηματογραφική Λέσχη, έτσι ώστε το Συμβούλιο να κάνει τον καλύτερο προγραμματισμό των ταινιών, αλλά και των άλλων εκδηλώσεων. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6987-143.893.

 

* * *

Συνέλευση οικοπεδούχων αεροπόρων Αγιοκάμπου

Γενική συνέλευση οργανώνει ο Σύλλογος Οικοπεδούχων Αεροπόρων Αγιοκάμπου- Σωτηρίτσας, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, στις 5 μ.μ. στη Λέσχη Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας παράρτημα Λάρισας (οδός Λαπιθών 6, 4ος όροφος).

 

* * *

Συνέλευση Καρκινοπαθών ν. Λάρισας

Γενική συνέλευση οργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών ν. Λάρισας «Ο Αγιος Παντελεήμων» μεθαύριο Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 11 π.μ. στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass