Απαλλαγή δικαστικού ενσήμου για αγωγές μαρτυρικών χωριών

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κ. ΤΣΙΑΡΑ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ Λ. ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2020 16:15

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται η απαλλαγή της καταβολής δικαστικού ενσήμου για αγωγές που αφορούν σε διεκδικήσεις μαρτυρικών χωριών, τα οποία έχουν υποστεί θηριωδίες από τα κατοχικά στρατεύματα εξετάζει, και σύντομα θα καταθέσει, η κυβέρνηση, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσιάρας απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελίας Λιακούλη, που έκανε λόγο για ιστορικό χρέος της Πολιτείας να αναγνωρίσει τους αγώνες και την αυτοθυσία των μαρτυρικών χωριών.

«Η εξαίρεση του δικαστικού ενσήμου για τα μαρτυρικά χωριά έχει ιστορικό, ηθικό και κοινωνικό πρόσημο», τόνισε η κ. Λιακούλη.

«Οι διεκδικήσεις των γερμανικών αποζημιώσεων από τα θύματα της θηριωδίας των κατοχικών στρατευμάτων είναι έγκυρες και ενεργές και αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα με κάθε πρόσφορο μέσο μέχρι τη δικαίωσή τους. Η εκδίκαση των αγωγών για τις πολεμικές αποζημιώσεις έχει ηθική διάσταση και η Πολιτεία πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα με ιστορική ευθύνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας και συμπλήρωσε:

«Το αίτημα για απαλλαγή των μαρτυρικών χωριών από το δικαστικό ένσημο στις αγωγές τους είναι δίκαιο. Είναι ένα ιστορικό χρέος της Πολιτείας και είναι η ελάχιστη αναγνώριση απέναντι στα θύματα της θηριωδίας των κατοχικών στρατευμάτων. Εξετάζουμε τη δυνατότητα αυτή και σύντομα θα αναλάβουμε νομοθετική πρωτοβουλία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1