Νεκρός 53χρονος χειριστής μηχανημάτων σε Λατομείο

ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΤΑΙΝΙΟΔΡΟΜΟ ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ * ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ * ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ * ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2020 15:00

Ο 53χρονος Καζίμ Τόσκα έχασε τη ζωή του χθες το πρωί σε εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα «Λατομεία Τυρνάβου ΑΕ».

Ο πολύτεκνος Αλβανός υπήκοος που τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως βοηθός χειριστής μηχανημάτων δομικών έργων στα Λατομεία, τραυματίστηκε θανάσιμα στις 7.30 χθες το πρωί όταν μετά από πτώση στον ταινιόδρομο, χτύπησε στο κεφάλι.

Ο άτυχος χειριστής, ενώ διενεργούσε έλεγχο μηχανημάτων - κάτω από συνθήκες που ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου - έπεσε στον ταινιόδρομο που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε λειτουργία με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο μεταλλικό πλαίσιο με το κεφάλι και να τραυματιστεί θανάσιμα, ενώ στη συνέχεια «παρασύρθηκε» από τον ταινιόδρομο.

Τα αίτια του θανάτου θα εξεταστούν στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής έρευνας που παραγγέλθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου και για τον λόγο αυτό η σορός του άτυχου εργάτη μεταφέρθηκε χθες στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κοζάνης.

Με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου, συνελήφθησαν αρχικά ο 49χρονος υπεύθυνος της εταιρείας, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη ο 78χρονος πρόεδρος της εταιρείας οι οποίοι αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή. Να σημειωθεί πως αυτοψία στον τόπο του δυστυχήματος αναμένεται να πραγματοποιήσουν – ενδεχομένως και σήμερα - ελεγκτές του Τμήματος Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος. Ο άτυχος 53χρονος ήταν εν ζωή κάτοικος Τυρνάβου, ενώ η οικογένειά του ζει στην Αλβανία.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Με αφορμή το δυστύχημα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «ένας ακόμη εργάτης νεκρός στον βωμό των επιχειρηματικών κερδών. Καταγγέλλουμε το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα αυτή τη φορά στην επιχείρηση Λατομεία Τυρνάβου. Ο 52χρονος συνάδελφός μας, μετανάστης , πατέρας 5 παιδιών, έχασε τη ζωή του παλεύοντας για το μεροκάματο, για την επιβίωσή τους.

Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα προστίθεται στον μακρύ κατάλογο όλων των προηγούμενων, που πολλαπλασιάζονται τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, στους τόπους δουλειάς και τις συνθήκες πίεσης που υπάρχουν.

Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπου κάθε 15 λεπτά της ώρας έχουμε ένα εργατικό «ατύχημα» και κάθε 3 ημέρες ένα θανατηφόρο «δυστύχημα». Αυτό είναι το καθημερινό σκηνικό της ταξικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς.

Κλιμάκιο της διοίκησης του ΕΚΝΛ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο του ατυχήματος, πραγματοποιώντας παράλληλα παρέμβαση στην Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος για να διενεργηθεί άμεσα επιτόπια έρευνα σε σχέση με τις συγκεκριμένες αιτίες του ατυχήματος, καθώς και έλεγχος για τις συνθήκες υγιεινής κι ασφάλειας που επικρατούν.

Στη σύζυγο, τα παιδιά και του οικείους του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια. Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής μας , σε κάθε χώρο δουλειάς να μην κάνουν πίσω, μπροστά στην ανάγκη για το μεροκάματο από τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας τους, ώστε να γυρίζουν στα σπίτια τους αρτιμελείς και ζωντανοί.

Συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, να διεκδικήσουν μαζί με το ΕΚΝΛ: Να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς. Να ενισχυθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την υγιεινή κι ασφάλεια στους τόπους εργασίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass