Ερώτηση Βελόπουλου για το ΚΠΕ Κισσάβου

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2020 16:47

Στην επαναλειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κισσάβου – Μαυροβουνίου, με αφορμή αίτημα κατοίκων του Δήμου Αγιάς αφορά ερώτηση του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» Κόμματος και βουλευτή Λάρισας, Κυριάκου Βελόπουλου στην υπουργό  Παιδείας.

Μετά από δημοσίευμα της «Ε» «με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς αποφάσισε κι απαιτεί, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την επαναλειτουργία στην Αγιά του ΚΠΕ Κισσάβου – Μαυροβουνίου

Το ΚΠΕ Κισσάβου – Μαυροβουνίου ιδρύθηκε το 2006. Ακολούθησε μετά από δύο χρόνια η ίδρυση ενός δεύτερου Κ.Π.Ε. στον νομό Λάρισας με έδρα την Ελασσόνα. Το 2011 τα δύο Κ.Π.Ε. συγχωνεύτηκαν σε ένα με έδρα την Ελασσόνα και με ονομασία Κ.Π.Ε. Κισσάβου – Ελασσόνας. Το νέο Κέντρο λειτουργούσε όλα αυτά τα χρόνια με δράσεις κυρίως στην περιοχή της Ελασσόνας και με λιγότερες στην Αγιά, δημιουργώντας τέτοια προβλήματα στην περιοχή της Αγιάς που ώθησαν τους Αγιώτες στο αίτημα αποσυγχώνευσης και επαναλειτουργίας του Κ.Π.Ε. Κισσάβου – Μαυροβουνίου ως ανεξάρτητο Κέντρο.

Τα προγράμματα που υλοποιούνταν πριν τη συγχώνευση στο Κ.Π.Ε. Κισσάβου – Μαυροβουνίου ήταν έξι, ενώ μετά τη συγχώνευση έμεινε μόνο ένα. Μετά τη συγχώνευση μειώθηκαν και σχεδόν εξαλείφθηκαν τα επιμορφωτικά σεμινάρια στην περιοχή της Αγιάς.

Παράλληλα, μειώθηκαν δραματικά οι επισκέψεις μαθητών, εκπαιδευτικών και ενηλίκων στην περιοχή της Αγιάς. Επίσης, πριν τη συγχώνευση το Κ.Π.Ε. εξυπηρετούσε τις εκπαιδευτικές ανάγκες τουλάχιστον δύο χιλιάδων επισκεπτών στην περιοχή της Αγιάς. Μετά τη συγχώνευση ο αριθμός αυτός κυμαίνεται από εκατό έως διακόσιους επισκέπτες ετησίως. Η απόσταση που συνδέει τα κτίρια των δύο συγχωνευμένων Κ.Π.Ε. ξεπερνά τα 80 χιλιόμετρα καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στο Κ.Π.Ε. με έδρα την Ελασσόνα να εξυπηρετούν και τις ανάγκες του συγχωνευμένου Κέντρου στην Αγιά».

Ερωτάται η κ. υπουργός «τι σκοπεύει να κάνει το υπουργείο με το αίτημα των κατοίκων του Δήμου Αγιάς, για την επαναλειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου – Μαυροβουνίου ;» καταλήγει ο βουλευτής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass