Τιμάται η μνήμη του Αγ. Χαραλάμπους

Σήμερα σε εκκλησίες του ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2020 15:00

Τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού τιμά σήμερα η Λάρισα με πλούσιες θρησκευτικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στους ομώνυμους ιερούς ναούς σε πολλές περιοχές του νομού.

ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα και παρουσία πλήθος πιστών πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον εορτάζοντα ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους στη συνοικία Ιπποκράτη ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Σήμερα Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, ανήμερα της μνήμης του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού στην εν λόγω ενορία ο πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα στις 5.00 μ.μ. ο μεθεόρτιος εσπερινός, η παράκλησις του Αγίου Χαραλάμπους και εν συνεχεία στις 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου στους δρόμους της συνοικίας. Το βράδυ στις 9:00 μ.μ. ιερά αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Βλασίου. Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού και χαριτοβρύτου λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού.

ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων έχει ως εξής: Σήμερα το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως π. Κύριλλο Ιατρό και θα διαβαστεί το Ύψωμα του Αγίου. Το απόγευμα στις 17:00 θα τελεστεί ο μεθέορτος Εσπερινός και θα ψαλεί η παράκληση του Αγίου Χαραλάμπους.

ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ

Σήμερα από 7:30-10:30 π.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα στις 17:30 θα τελεστεί ο μεθέορτος Εσπερινός και θα ψαλεί η παράκληση του Αγίου Χαραλάμπους.

ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σήμερα πανηγυρική θεία λειτουργία και περιφορά της αγίας εικόνας και αρτοκλασία.

ΣΤΟ ΔΑΣΟΧΩΡΙ

Σήμερα ανήμερα της γιορτής το πρωί η πανηγυρική θεία λειτουργία. Το απόγευμα στις 5:30 μ.μ. η παράκληση του Αγίου Χαραλάμπους.

ΣΤΗ ΝΙΚΗ

Ο προστάτης του χωριού Νίκη γιορτάζει και πανηγυρίζει. Σήμερα στις 7.30 μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και το ύψωμα του Αγίου.

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Σήμερα γιορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς. Σήμερα το πρωί στις 7 π.μ. ανήμερα της γιορτής θα τελεσθούν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟΒΡΥΣΟ

Γορτάζει και πανηγυρίζει και ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους Μεγαλοβρύσου Αγιάς. Σήμερα το πρωί θα τελεσθούν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία.

ΣΤΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Επίσης πανηγυρικά θα εορταστεί η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους στον περικαλλή Ιερό Ναό του στα Κυπαρίσσια Λάρισας του Δήμου Κιλελέρ. Σήμερα το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία και το Ύψωμα του Αγίου.

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass