ΣΕΒ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΕΣΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕ ΚΑΝΕΝΑ. ΣΤΑ ΙΕΡΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ

Η Χάλκη αποχαιρέτησε τον ιερέα της σε πένθιμο κλίμα

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2020 22:12

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης η Χάλκη αποχαιρέτησε χθες τον παπά- Νικόλα, τον 60χρονο ιερέα που διακόνησε το χωριό επί 26 ολόκληρα χρόνια και ο οποίος προχθές το πρωί, έδωσε τέλος στη ζωή του. Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε εκεί όπου βρέθηκε απαγχονισμένος ο ιερέας, στον ναό του Αγίου Αθανασίου.


Στη νεκρώσιμη ακολουθία παρέστη ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος αναφέρθηκε στο θεάρεστο έργο που επιτέλεσε ο ιερέας στο χωριό όλα αυτά τα χρόνια. Ζήτησε «να μην κριθεί από τους ανθρώπους παρά μόνο από τον Θεό, ο οποίος είναι ο μοναδικός κριτής όλων. Μόνο ο Θεός θα τον κρίνει και σίγουρα θα τον κρίνει για τη συνολική δράση και προσφορά του στη ζωή. Αυτή είναι ώρα σιωπής και προσευχής και αυτά θα πρέπει να μας διακρίνουν. Θα προσεύχομαι για τον Παπανικόλα για την άφεση αμαρτιών του» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης και απαίτησε από το χωριό να στηρίξει την πρεσβυτέρα. «Όλοι οι κάτοικοι να τον συγχωρέσουν και μην ανοίξει κανείς το στόμα του και να πει την παραμικρή κουβέντα» πρόσθεσε ο Ποιμενάρχης και συνέχισε: «Μπορεί ο παπα-Νικόλας να αντιμετώπιζε πρόβλημα και να ελάμβανε φαρμακευτική αγωγή, αλλά στα ιερατικά του καθήκοντα ήταν, σε ορισμένες περιπτώσεις, καλύτερος και από κάποιους άλλους ιερείς. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι κράτησε αυτό το χωριό ενωμένο και δεν επέτρεψε να επικρατήσει η μιζέρια και η διχόνοια. Ήταν άνθρωπος του καθήκοντος και της ευσεβείας. Μπορεί στο τέλος να έκανε κάτι αμφιλεγόμενο, αλλά σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν έβλαψε κανέναν από σας. Για αυτό και κανείς από σας δεν έχει δικαίωμα να έχει παράπονο και να σχολιάζει ή να λέει οτιδήποτε. Ο πατήρ Νικόλαος αγωνίστηκε, έδωσε τον αγώνα του, πλην όμως η ασθένειά του, τον νίκησε. Δυστυχώς αυτές οι ασθένειες τη σημερινή εποχή κάνουν θραύση».
Ο κ. Ιερώνυμος εξήρε το ήθος του ιερέα και αποκάλυψε πως όταν πήγε για πρώτη φορά στη Χάλκη, ο παπάς χαρακτήρισε το ποίμνιό του «νοικοκυραίους ανθρώπους, που κοιτάνε τη δουλειά τους». Χαριτολογώντας δε ο Σεβασμιότατος διηγήθηκε και τον διάλογο που είχε μαζί του: Όταν τον ρώτησα «τι γίνεται με το κουτσομπολιό, διότι αυτό κυριαρχεί στα χωριά» μου είπε ότι «αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό του χωριού».
Ακολούθησαν οι επικήδειοι του αντιδημάρχου Πλατυκάμπου Χρήστου Χατζούλη, του κοινοτάρχη Βασίλη Κωστούλη, της προέδρου του Συλλόγου «Φίλων Αγάπης» Μαρίας Τάτση, του ψάλτη της ενορίας Γιώργου Τερζούδη, ενώ συγκίνησαν ιδιαίτερα τα λόγια του γιου του ιερέα.
Όπως ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος, τα ιερατικά καθήκοντα στον Άγιο Αθανάσιο θα ασκούν εκ περιτροπής όλοι οι ιερείς του Δήμου Κιλελέρ, ενώ την αρχιδιακονία θα έχει ο π. Αριστείδης από τη Νίκαια. Ανέφερε ακόμη ότι «το πρεσβυτέριο (οίκημα) στο οποίο διέμενε ο ιερέας με την οικογένειά του θα συνεχίσει να είναι στη διάθεση της πρεσβυτέρας, για όσο διάστημα χρειαστεί».
Να σημειωθεί πως η ταφή του θα γίνει σήμερα στη γενέτειρά του, σε χωριό μεταξύ Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ στη νεκρώσιμη ακολουθία παρέστησαν σύσσωμη η δημοτική αρχή Κιλελέρ, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αθανάσιο Νασιακόπουλο, ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς Τομέα Γιώργος Λαδόπουλος και όλο το χωριό.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass