Η ΔΑΚ γιόρτασε τα 60 της χρόνια με βραβεύσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2020 20:08

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η επετειακή εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της Διοίκησης Αγωγού Καυσίμων (ΔΑΚ), στον χώρο της μονάδας στο Ελευθέριο Λάρισας, με αφορμή και τον εορτασμό του Ιερού Ναού του Οσίου Δαμιανού που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της μονάδας.

Των εκδηλώσεων προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ενώ το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, ενώ τις Ένοπλες Δυνάμεις εκπροσώπησαν ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Θεμ. Μπουρολιάς, ο υπαρχηγός ΓΕΑ, υποπτέραρχος Ιωάννης Γκοντικούλης, διατελέσαντες διοικητές της ΔΑΚ, ο διοικητής της ΠΥ Λάρισας Ζ. Μπρούζας και πλήθος αξιωματικών της Π.Α.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την πανηγυρική θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του Οσίου Δαμιανού, με τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο στον λόγο του να αναφέρεται στον βίο του Οσίου, στο μαρτυρικό τέλος του στα δύσκολα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά και στη σημασία της προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων και δη της Αεροπορίας στις σημερινές κρίσιμες εποχές που διανύουμε.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και ο σύντομος χαιρετισμός του ΑΤΑ αντιπτέραρχου Θ. Μπουρολιά, ο οποίος εξήρε τη λειτουργία της ΔΑΚ, τόνισε τη σπουδαιότητα της ομαλής τροφοδοσίας με καύσιμα του δυναμικού της Αεροπορίας, συνεχάρη τα στελέχη της και το επιτελείο για τις άψογες υπηρεσίες που επιτελούν και ευχήθηκε σε όλους υγεία και ειρήνη. Δεν παρέλειψε ωστόσο να στείλει κι ένα μήνυμα σε όσους επιβουλεύονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας κι ιδιαίτερα στους γείτονες, τονίζοντας την ετοιμότητα και μαχητικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως των ιπταμένων.

Ο διοικητής της ΔΑΚ, σμήναρχος Θεοφάνης Σακοράφας ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή και ακολούθησε η παράδοση τιμητικών πλακετών στον Μητροπολίτη Ιερώνυμο, στον αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχο Θεμ. Μπουρολιά, στον υπαρχηγό ΓΕΑ, υποπτέραρχο Ιωαν. Γκοντικούλη, στον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Λαδόπουλο, σε διατελέσαντες διοικητές της μονάδας, καθώς και στον πρώτο σμηνίτη αυτής.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass