Νέα πλατεία αποκτά το Μελισσοχώρι

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2020 17:30

Τη σύμβαση για την ένταξη του έργου της ανακατασκευής της πλατείας του Μελισσοχωρίου προϋπολογισμού 600.000 ευρώ στο πρόγραμμα Leader της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με τον δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο.

«Υπογράψαμε τη σύμβαση για την ένταξη στο πρόγραμμα Leader στον νομό Λάρισας της ανάπλασης της πλατείας στο Μελισσόχωρι. Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε έργα ουσίας μέσω διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων. Ένα τέτοιο χρηματοδοτικό εργαλείο είναι το Leader για τους Δήμους. Προχωράμε σε ένα σημαντικό έργο που αφορά στην ανακατασκευή της πλατείας του Μελισσοχωρίου προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Είναι αίτημα πολλών ετών που το επόμενο διάστημα γίνεται πραγματικότητα».

«Υπογράψαμε σήμερα την ένταξη της ανακατασκευής της πλατείας Μελισσοχωρίου στο πρόγραμμα Leader. Ένα αίτημα χρόνων των κατοίκων του οικισμού γίνεται πραγματικότητα και αλλάζει η καθημερινότητά τους. Μέσα από μια άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την ΑΕΝΟΛ, αποδίδουμε το επόμενο διάστημα ένα έργο που θα δώσει ζωή στο σύνολο της περιοχής και όχι μόνο στο Μελισσοχώρι. Παράλληλα προχωρούμε και σε αποχετευτικά έργα που έχει ανάγκη ο οικισμός και σε έργα υδροδότησης που αφορούν συνολικά τη Δημοτική Ενότητα Πλατυκάμπου. Έργα που υλοποιούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και δίνουν λύσεις στα προβλήματα υδροδότησης των οικισμών» τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν η πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του προγράμματος Leader της ΑΕΝΟΛ Τάνια Δόκου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Οικονομικών του Δήμου Κιλελέρ, Αλ. Χονδρονάσιος, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Πλατυκάμπου, Χρ. Χατζούλης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μελισσοχωρίου, Δ. Ροϊδούλης και ο δημοτικός σύμβουλος, Κ. Φιλιππούλης.

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Παράλληλα ο κ. Αγοραστός υπέγραψε τη μεταφορά ποσού ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων μέχρι 600.000 ευρώ, για μεταποιήσεις αγροτικών προϊόντων. «Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για ένταξη στο πρόγραμμα, που οδήγησε σε ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καλύπτει το χρηματοδοτικό κενό με 8 εκατομμύρια ευρώ για να ενταχθούν όλες, ανεξαιρέτως, οι επενδύσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων που έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος Leader. Μετά από συνεννόηση που είχα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, πρόκειται να προχωρήσει η ένταξη όλων των επιχειρηματικών σχεδίων μέχρι του ποσού των 600.000 ευρώ, για μεταποιητικές μονάδες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass