Μετεκπαίδευση στην οικογενειακή διαμεσολάβηση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2020 16:43

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας (ΙΝΚΑΔΙΛ) στην οικογενειακή διαμεσολάβηση με την τιμητική συμμετοχή της εγνωσμένης πανευρωπαϊκής απήχησης αυστριακής εκπαιδεύτριας DDr. Πατρίτσια Βελικάι, επικεφαλής της Akademie Konsens Kultur, και εξειδικευμένης στις οικογενειακές διαφορές.

Όπως δήλωσε η κ. Βελικάι «η διαμεσολάβηση στις οικογενειακές διαφορές εφαρμόζεται με επιτυχία ήδη εδώ και είκοσι πέντε έτη στην Αυστρία. Η διαδικασία αυτή είναι εστιασμένη στο να βοηθήσει τα ζευγάρια που έχουν αποφασίσει να χωρίσουν, να διαπραγματευτούν μεταξύ τους εποικοδομητικά για όλα τα θέματα που τίθενται στο πλαίσιο της διαχείρισης της δύσκολης αυτής κατάστασης, αποφεύγοντας έτσι την αντιδικία, η οποία είναι πιθανόν να εξελιχθεί σε μια καταστροφική διαμάχη με βαρύτατες συνέπειες και για τα παιδιά.

Η διαμεσολάβηση στις οικογενειακές διαφορές έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει ώστε τα ζευγάρια να επιτύχουν, για το καλό των παιδιών τους, το απαιτούμενο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ τους, δεδομένου ότι θα παραμείνουν για πάντα γονείς. Είχα τη χαρά να συμμετάσχω ως επικεφαλής σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία».

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ήταν όλοι πιστοποιημένοι διαμεσολαβητές από τη Λάρισα και άλλες περιοχές της Ελλάδας και η εκπαίδευση δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συνεργασία και ουσιαστική συμβολή των εκπαιδευτριών διαμεσολάβησης, Μαρίνας Αρσενοπούλου και Ευανθίας Μπεκίρη, καθώς και την υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΝΚΑΔΙΛ.

Με τον πρόεδρο του ΙΝΚΑΔΙΛ, Χρήστο Μπραζιώτη να δηλώνει πως «η συμμετοχή κορυφαίας Ευρωπαίας εκπαιδεύτριας στο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης έδωσε προστιθέμενη αξία σε αυτό, αφού η κ. Βελικάι εισέφερε γνώσεις και πρακτικές που εφαρμόζονται επιτυχημένα για χρόνια στο εξωτερικό, οι οποίες προσαρμοζόμενες στην ελληνική πραγματικότητα, θα εμπλουτίσουν τις ικανότητες των διαμεσολαβητών, με αποτέλεσμα τη βέλτιστη διαχείριση των οικογενειακών διαφορών. Οι συντονισμένες προσπάθειες της διευθύντριας Εκπαίδευσης, Παναγιώτας Χριστοφορίδου και των εκπαιδευτριών μας κατέστησαν εφικτή την υλοποίηση αυτού του ιδιαίτερα πρωτοποριακού και απαιτητικού σεμιναρίου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass