Η Λάρισα σε κλοιό μέτρων λόγω κορονοϊού

ΣΤΗ ΔΕΗ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ *ΣΤΗ ΔΕΥΑΛ «ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΕΙΧΟΣ» ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ *ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΣΤΥΝΟΜΩΝ Η -ΜΕΙΩΜΕΝΗ- ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2020 19:06

Στη ΔΕΗ θερμομετρούν τους πελάτες πριν εισέλθουν στις κτιριακές εγκαταστάσεις της, στη ΔΕΥΑΛ τοποθέτησαν προστατευτικό διαφανές «τείχος» στα ταμεία και σε δημοτικές υπηρεσίες η είσοδος πολιτών πραγματοποιείται υπό τον έλεγχο της δημοτικής αστυνομίας.

Απ την άλλη, στα εμπορικά καταστήματα οι υπάλληλοι προσπαθούν να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τους πελάτες τους, τα αντισηπτικά αποτελούν μόνιμη εικόνα στα ταμεία και στον δρόμο κανείς πια δεν τείνει το χέρι για χειραψία.

Η Λάρισα βρίσκεται σε έναν κλοιό μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορονοϊού και το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών της δείχνει να συμμορφώνεται με τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρεί, για τη δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα:

ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ

Άλλαξε άρδην η εικόνα του συνωστισμού που επικρατούσε καθημερινά στο ισόγειο των κτιριακών εγκαταστάσεων της ΔΕΗ, στην οδό Καρδίτσης, όπου βρίσκονται τα γραφεία εξυπηρέτησης πελατών και τα ταμεία της επιχείρησης ενέργειας.

Βάσει οδηγιών της διοίκησης, απαγορεύεται ο συνωστισμός στους χώρους του κτιρίου και οι πελάτες της εισέρχονται κατά μικρές ομάδες για την εξυπηρέτησή τους, υπακούοντας στις υποδείξεις του προσωπικού ασφαλείας που ρυθμίζει την είσοδό τους.

Μάλιστα ο έλεγχος των πελατών είναι λίαν αυστηρός, καθώς απαγορεύεται η είσοδος σε όσους …έχουν πυρετό!

Θερμομετριούνται με ειδική συσκευή μέτρησης θερμοκρασίας του ανθρώπου, από υπάλληλο στην είσοδο του κτιρίου -ο οποίος για προστασία φορά μάσκα - και ανάλογα με το αποτέλεσμα στην οθόνη του θερμομέτρου, τους επιτρέπεται ή όχι η είσοδος.

Οι ουρές πλέον των ανθρώπων σχηματίζονται στον αύλειο χώρο της ΔΕΗ και στο πεζοδρόμιο, αλλά και πάλι η κίνηση παρατηρείται αισθητά μειωμένη σε σχέση με τις ημέρες, προ κορονοϊού.

Παράλληλα, η ΔΕΗ σε τοιχοκολλημένες ανακοινώσεις στο κτίριο προτρέπει τους πελάτες της να στραφούν σε ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμής των οφειλών τους, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της.

«ΤΕΙΧΟΣ» ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ

Πλαστικό διαφανές «τείχος» διαχωρισμού των γκισέ των ταμείων από τον υπόλοιπο χώρο, που φτάνει μέχρι το ταβάνι, τοποθετήθηκε στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ).

Παράλληλα έχουν αναρτηθεί ανακοινώσεις που προτρέπουν τους πελάτες να πληρώσουν ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς τους και να εφαρμόζουν τα μέτρα προφύλαξης από τη διάδοση του κορονοϊού.

Από μεθαύριο Δευτέρα, στην είσοδο του κτιρίου της θα βρίσκεται υπάλληλος, που θα ρυθμίζει τη ροή κίνησης πελατών, τόσο στα ταμεία της όσο και σε άλλες υπηρεσίες.

ΣΕ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΡΟΝΟΙΑ…

Οι Λαρισαίοι υπάκουσαν στις υποδείξεις της δημοτικής αρχής για αποφυγή συνωστισμού στις δημοτικές υπηρεσίες, όπως μαρτυρά η μειωμένη προσέλευση των πολιτών που παρατηρήθηκε χθες σε αυτές.

Παράλληλα όσοι τις επισκέφθηκαν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις των δημοτικών αστυνόμων, που βρίσκονταν στις εισόδους τους και ρύθμιζαν τη ροή της κίνησης πολιτών στα γραφεία εξυπηρέτησης.

Η γενική εικόνα που έδωσαν χθες οι Λαρισαίοι πολίτες στις δημοτικές υπηρεσίες, ήταν καθ΄ όλα πολιτισμένη και απέδειξε πως έχουν κατανοήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης καθώς και

την ανάγκη λήψης μέτρων προφύλαξης μπροστά στην απειλή της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο Ληξιαρχείο, στο Δημοτολόγιο, στο Τμήμα Εσόδων, στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρόνοιας και σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες, που συνήθως σχηματίζονται ουρές από κόσμο και ο συνωστισμός αποτελεί καθημερινό φαινόμενο, χθες άλλαξε άρδην η εικόνα αυτή.

ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ

Για τις αναγκαίες συναλλαγές, πηγαίνουν στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στη Λάρισα, οι ασφαλισμένοι του φορέα.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους του, η μεγαλύτερη κίνηση παρατηρείται στο Μητρώο και στους Λογαριασμούς Ασφάλισης, ενώ έχει μειωθεί στις υπόλοιπες υπηρεσίες.

Υποστηρίζουν πως πολλοί ασφαλισμένοι του φορέα έχουν υποχρεώσεις που πρέπει να διευθετηθούν άμεσα και είναι δύσκολο να τις αναβάλουν. Ως εκ τούτου η ροή του κόσμου είναι μεν συνεχής, αλλά γίνεται με επιφυλακτικότητα και εξηγούν: «ο κόσμος που έρχεται προσπαθεί να διατηρήσει τις αποστάσεις ασφαλείας από τον διπλανό του…».

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΙΚΑ Ν. Λάρισας έχει προμηθευτεί αντισηπτικά και τα προσέφερε στους εργαζόμενους.

ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Με φόβο ψυχής προσφέρουν στους πελάτες τους να δοκιμάσουν ρούχα και παπούτσια οι υπάλληλοι στα εμπορικά καταστήματα της Λάρισας.

Προσπαθούν να διατηρήσουν όσο μπορούν τα μέτρα ασφαλείας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό είναι αδύνατον.

Παράλληλα ούτε τα ρούχα μπορούν να απολυμάνουν, ούτε να διατηρήσουν απόσταση ασφαλείας δύο μέτρων από τον πελάτη!

Στα ταμεία τους δε, βρίσκονται μόνιμα τα αντισηπτικά!

Απ’ την άλλη, έχει μειωθεί γενικότερα η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, καθώς πλέον οι καταναλωτές διατηρούν επιφυλάξεις για τη μετάδοση του κορονοϊού.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass