Η λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων Τυρνάβου και Τεμπών

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2020 15:40

Στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορονοϊού – COVID 19 που πάρθηκαν πανελλαδικά με απόφαση της κυβέρνησης και οι δήμοι της χώρας προσαρμόζουν ανάλογα τη λειτουργία τους για την προστασία των εργαζομένων, αλλά και των πολιτών. Ανάλογες είναι και αποφάσεις των Δήμων Τυρνάβου και Τεμπών, οι οποίοι εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις ενημερώνοντας τους δημότες τους.

Αναλυτικότερα:

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Από το Δήμο Τυρνάβου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την 23/2020 εγκύκλιο του υπουργείου κατά τη διάρκεια λήψης μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού – COVID 19», συστήνεται ειδικό τμήμα παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης. Οι πολίτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 24923-50314 και 24923-50315 καθημερινά 08:00-14:00 για την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών τους ή να στέλνουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση kentrokoinotitasdt@gmail.com.

Ενδεικτικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες συνίστανται σε:

-Καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν

-Εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης

-Συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους

-Διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ

-Άλλες εργασίες συναφείς με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Στην τροποποίηση της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Τεμπών, στο πλαίσιο των γενικών μέτρων της κυβέρνησης και με βάση τις διατάξεις των άρθρων 5 και 10 της ΠΝΠ “Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (ΦΕΚ 55/Α/11-03-2020) προχωρεί ο Δήμος Τεμπών.

Τα μέτρα που ξεκινούν να εφαρμόζονται σε δημοτικά κτίρια και υπηρεσίες είναι τα ακόλουθα:

1. Οι υπηρεσίες θα εξυπηρετούν μόνο κατεπείγοντα θέματα. Οι προθεσμίες για υποθέσεις πολιτών, που έχουν οριστεί από τον Δήμο και τις επιχειρήσεις του, παρατείνονται μέχρι 31-03-2020 και, εφόσον χρειαστεί, η προθεσμία ενδέχεται να παραταθεί.

2. Στις δημοτικές υπηρεσίες και στους χώρους των γραφείων, οι πολίτες θα εισέρχονται ένας – ένας για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των επισκεπτών.

3. Οι πολίτες πριν εισέλθουν στις υπηρεσίες του Δήμου, θα πρέπει επικοινωνούν τηλεφωνικά, προκειμένου να διευθετηθεί οποιοδήποτε θέμα τους. Τα τηλέφωνα, που μπορούν να απευθυνθούν είναι:

Γραφείο Δημάρχου: 24953-50401

Οικονομική Υπηρεσία: 24953-50405

Ταμείο Δήμου: 24953-50417

Γραφείο Πρωτοκόλλου: 24953-50400

Τεχνική Υπηρεσία: 24953 50409

Γραφείο Αποκεντρωμένης Νέσσωνος: 24953-50514

Γραφείο Κάτω Ολύμπου: 24953-50300

Γραφείο Γόννων: 24953-50100

Τμήμα ΚΕΠ: 24950-23911

Κέντρο Κοινότητας: 24953-50113

4. Στην ιστοσελίδα του Δήμου Τεμπών www.dimostempon.gr λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου στο σημείο της «Επικοινωνίας» οι πολίτες μπορούν να καταθέσουν τα αιτήματά τους και να λάβουν σαφείς απαντήσεις για αυτά.

5. Δόθηκαν, και ελέγχονται ως προς την εφαρμογή, ξεκάθαρες οδηγίες υγιεινής προς τους υπαλλήλους του Δήμου (π.χ. καθαριότητας, πρασίνου κ.λπ.).

6. Ατομικά είδη υγιεινής (αντισηπτικά, οινόπνευμα, αλκοολούχα διαλύματα, γάντια, μάσκες κ.λπ.) μοιράστηκαν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου για την προστασία των κατά τόπους εργαζομένων και των πολιτών που επισκέπτονται δημοτικά κτίρια.

7. Έχει προγραμματιστεί και θα υλοποιηθεί απολύμανση από ειδικό πιστοποιημένο συνεργείο σε όλα τα δημοτικά κτίρια, κέντρο υγείας και περιφερειακά αγροτικά ιατρεία.

Ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης δηλώνει ότι θα υπάρχει επίβλεψη όλων των παραπάνω μέτρων και θα συνεχίσει να ενημερώνει τους δημότες τακτικά για όλα τα προληπτικά μέτρα που θα λαμβάνει για την προστασία της υγείας των δημοτών.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1