Ναι στην υγεία, όχι στον αιφνιδιασμό

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΑΡΓΟΠΟΡΗΜΕΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ *ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2020 19:06

«Με ανάμεικτα συναισθήματα ενημερωθήκαμε για την κυβερνητική απόφαση να μη λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές σήμερα Σάββατο. Από τη μία θέλουμε να συμβάλουμε κι εμείς στην ομαλή εξέλιξη του κορονοϊού.

Από την άλλη όμως, η κυβερνητική απόφαση για σήμερα Σάββατο ήρθε αργοπορημένα, καθώς οι περισσότεροι είχαμε φορτώσει τα εμπορεύματά μας και ετοιμαζόμασταν για τη σημερινή λαϊκή αγορά». Με αυτά τα λόγια σχολίασε τις εξελίξεις ο πρόεδρος των παραγωγών λαϊκών αγορών νομού Λάρισας Δημήτρης Πούρικας μιλώντας στην «Ε». Υποστηρίζει ότι «η συμμετοχή του κόσμου στις λαϊκές αγορές όλη την εβδομάδα ήταν φυσιολογική». Υπερασπίζεται τα μέτρα υγιεινής που τήρησαν όλοι οι παραγωγοί, διαθέτοντας στους καταναλωτές γάντια μιας χρήσεως για να ψωνίζουν και εκφράζει την οργή του για τη συστηματική -όπως τη χαρακτηρίζει- ενασχόληση κυρίως των κεντρικών Μέσων Ενημέρωσης για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και το μειωμένο ενδιαφέρον που έδειξαν για το αν τηρούνται αυτά τα μέτρα και στα σούπερ μάρκετ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περιφερειακά σωματεία σήμερα Σάββατο θα επικοινωνήσουν με τα κεντρικά της Ομοσπονδίας για να προετοιμάσουν το σχέδιο δράσης των λαϊκών αγορών από βδομάδα, με πιθανότερο σενάριο αυτό της εκ περιτροπής συμμετοχής των παραγωγών στις λαϊκές αγορές, αφού οι παραγωγοί θα είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν αποστάσεις ασφαλείας στους πάγκους, μεταξύ τους.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1