ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ:

Έκαναν τον σταυρό τους απ’ έξω...

Συμμορφώνονται οι κάτοικοι με το «Μένουμε Σπίτι»

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2020 17:10

Ιστορική η χθεσινή ημέρα, για τα Φάρσαλα, καθώς για πρώτη φορά δεν τελούνταν Θείες Λειτουργίες στους Ιερούς Ναούς των Φαρσάλων -όπως και σε όλη τη χώρα- λόγω των μέτρων προφύλαξης, σε μια προσπάθεια της ανάσχεσης της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού.

Χθες, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως -η τρίτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, κατά την οποία τιμάται ο Σταυρός, το σύμβολο της χριστιανικής πίστης- δεν τελέστηκε καμία Θεία Λειτουργία στους Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, που ανήκουν στην επαρχία Φαρσάλων. Μάλιστα, οι Ιερείς είχαν ανοίξει από πολύ νωρίς τις εκκλησίες, σε περίπτωση που κάποιος ήθελε να προσέλθει και να προσκυνήσει ατομικά. Από νωρίς το πρωί πέρασαν περίπου 20 πολίτες -και αυτοί μεμονωμένοι- με τους περισσότερους να κάνουν τον σταυρό τους απ' έξω.

Σίγουρα πρόκειται για πρωτόγνωρες καταστάσεις, τις οποίες ζούμε και καλούμαστε όλοι -ακόμα και η Εκκλησία- να συμβάλλουμε ώστε να τελειώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται από αυτή την περιπέτεια που έχει αντίκτυπο τόσο στην κοινωνία, όσο και στην τοπική οικονομία. Στο νέο έκτακτο μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού φαίνεται ότι έδειξαν την κατανόησή τους οι Φαρσαλινοί πολίτες.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass