Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραίτηση Σπανογιάννη από τον Κτηνοτροφικό Τυρνάβου

Αφήνει αιχμές κατά του προεδρείου

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2020 16:00

Ρήξη σημειώθηκε στον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Τυρνάβου, τον μεγαλύτερο της χώρας, με την αποχώρηση από τη διοίκηση του κ. Στέλιου Σπανογιάννη. Προηγήθηκε ο θάνατος του καταξιωμένου αγροτοσυνδικαλιστή και πρ. δημάρχου Τυρνάβου Θανάση Νασίκα.

Ο γνωστός κτηνοτρόφος συνδικαλιστής Στέλιος Σπανογιάννης αφήνει αιχμές κατά του προεδρείου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου του Δήμου Τυρνάβου και παραιτείται από το Δ.Σ. όπως γνωστοποιεί στην παρακάτω δήλωση:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, ένα χρόνο τώρα προσπαθώ να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας. Σας ευχαριστώ για την πρωτιά στις εκλογές του Συλλόγου. Κάθε μου ενέργεια είχε ως γνώμονα το συμφέρον όλων και όχι των λίγων. Και με τη σημερινή μου ενέργεια το συμφέρον όλων μας επιδιώκω. Δίνω την ευκαιρία και σε άλλα μέλη του Συλλόγου να μπούνε στο ΔΣ και να αγωνιστούν για το μέλλον της κτηνοτροφίας και όχι για την πολιτική τους καριέρα παρέα με τοπικό τηλεοπτικό παρουσιαστή και τοπικούς κομματάρχες....

Δεν επιθυμώ να παραμείνω σε ένα Δ.Σ. το οποίο λειτουργεί αντίθετα με το καταστατικό. Δεν υφίσταται σύλλογος όταν όλα προαποφασίζονται και εκτελούνται από δύο ανθρώπους, καθ' υπόδειξη πιθανών, τρίτων. Δεν υφίσταται σύλλογος όταν ο πρόεδρος κατέχει κομματική θέση (πολιτική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ) και όλες του οι ενέργειες βρίσκονται σε σύγχυση μεταξύ τους (δείτε ανακοινώσεις του Συλλόγου μέχρι σήμερα).

Αγαπητοί συνάδελφοι, κτηνοτρόφοι απαιτούμε αξιοπρέπεια ως κτηνοτρόφοι. Θέλουμε ανοιχτές αγορές και τιμές φυσιολογικές στα προϊόντα που παράγει ο κλάδος μας . Δεν θέλουμε κουπόνια ελεημοσύνης. Εάν οι συγκυρίες (κορονοϊός) μας πλήξουν τότε θεωρώ πως το κράτος έχει την υποχρέωση να μας αποζημιώσει, εάν θέλει και την επαύριον της πανδημίας να έχει κτηνοτρόφους στην Ελλάδα. Μην προκαταβάλουμε όμως το μέλλον. Μην δώσουμε την ευκαιρία από τώρα σε κάποιους να το εκμεταλλευτούν. Με τέτοιες ενέργειες προκαταβάλουμε αγορά και τιμές, και προκαλούμε επίσης και την κοινωνία, διότι δεν είναι η σωστή ώρα για τέτοιες τοποθετήσεις και προτάσεις.

Θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή των αγώνων, όπως έκανα πάντα. Θα είμαι παρών να υπερασπίζομαι τα συμφέροντά μας και δεν χρειάζομαι καμία καρέκλα για να το κάνω.

Εύχομαι καλή δύναμη στους συναδέλφους που αναλαμβάνουν στο Δ.Σ. του συλλόγου, Άρη Γαϊτάνη και Δημήτρη Δόκο».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σχετικά Άρθρα