Περπατούσαν στην εθνική οδό!

ΣΕ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ * ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2020 19:00

Θετική ήταν χθες η ανταπόκριση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Λαρισαίων στο μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας με σκοπό την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.

Στους ελέγχους που έκαναν χθες αστυνομικοί της Λάρισας διαπιστώθηκε ότι οι πολίτες έφεραν ιδιόχειρες βεβαιώσεις ή μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα, με μοναδική εξαίρεση δύο υπηκόους Βουλγαρίας που κινούνταν πεζή στα διόδια του Πυργετού στην εθνική οδό και στους οποίους βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ στον κάθε ένα.

Οι χθεσινοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. είχαν περισσότερο ενημερωτικό χαρακτήρα, έλεγχοι που από σήμερα θα εντατικοποιηθούν και «σε περίπτωση που διαπιστώνεται παράβαση θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις» όπως σημειώνεται από την αστυνομία.

Αρκετές ήταν και οι εξηγήσεις που έπρεπε να δοθούν σε απορίες πολιτών με αφορμή θέματα της καθημερινότητας που δεν περιλαμβάνονται στους έξι γενικούς λόγους της κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης. Όπως για παράδειγμα της μεταφοράς μέλους της οικογένειας σε άλλη πόλη για ιατρικούς λόγους, θεραπεία που απαιτεί συνοδό με οδηγό νεότερο μέλος της οικογένειας, όταν στη απόφαση προβλέπεται μέγιστος αριθμός επιβαινόντων στο αυτοκίνητο τα δύο άτομα. Της μεταφοράς μέλους της οικογένειας που δεν οδηγεί, στο χώρο εργασίας ή της χρήσης της βεβαίωσης για διαφορετικούς λόγους παράλληλα (αρτοποιείο, κατάστημα της γειτονιάς κ.λπ.).

Τα περισσότερα πρακτικά προβλήματα ειδικά χθες το πρωί, τις πρώτες δηλαδή ώρες εφαρμογής της απόφασης επιλύθηκαν με συστάσεις αλλά και υποδείξεις για τη χρήση ιδιόχειρων βεβαιώσεων.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, διενεργούσαν χθες ελέγχους σε εναλλασσόμενα κεντρικά σημεία και διασταυρώσεις της πόλης, σε εισόδους και εξόδους της Λάρισας όπως και σε σταθμούς των διοδίων. Στα διόδια της ΠΑΘΕ στη Λάρισα καταγράφηκε χθες αισθητά μειωμένη κίνηση από λίγες εκατοντάδες οχημάτων. Όταν προχθές, από την Παρασκευή έως την Κυριακή (20 - 22 Μαρτίου) στα διόδια Μοσχοχωρίου και στο ρεύμα προς Αθήνα κινήθηκαν 4.404 οχήματα, ενώ στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, κινήθηκαν 4.927 αυτοκίνητα.

Αριθμός επίσης μειωμένος σε σύγκριση με το Σαββατοκύριακο 13 – 15 Μαρτίου, καθώς στα ίδια διόδια και στο ρεύμα προς Αθήνα κινήθηκαν 9.765 οχήματα και άλλα 9.980 οχήματα κινήθηκαν στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Διερχόμενοι πολίτες διαπίστωσαν χθες ότι στα διόδια Πυργετού κινούνται πεζή δύο πολίτες με κατεύθυνση προς Λάρισα. Με αστυνομικούς του Τμήματος Τεμπών, μετά από έλεγχο να διαπιστώνουν πως δεν διέθεταν κάποια βεβαίωση αλλά ούτε έδωσαν – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - κάποια πειστική εξήγηση για τον προορισμό τους. Με τους αστυνομικούς να βεβαιώνουν τελικά, διοικητικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ στον κάθε ένα. Να σημειωθεί τέλος ότι στους ελέγχους συμμετέχουν και δημοτικοί αστυνόμοι, ενώ στη φύλαξη χώρων (Αισθητικό Άλσος κ.α.) θα συνδράμουν και πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass