Μονά-ζυγά κυκλοφορούν τα ταξί, άδεια πηγαινοέρχονται τα λεωφορεία

*ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2020 19:02

Άδεια αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που πηγαινοέρχονται και ταξί σταθμευμένα επί ώρες στις πιάτσες είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα μέσα μεταφοράς τις τελευταίες ημέρες, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι οδηγοί παραμένουν στο τιμόνι αυτές τις δύσκολες ώρες, παρά το γεγονός ότι καταγράφεται πτώση της κίνησης κατά 90%, για να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο που δεν έχει άλλο τρόπο να μετακινηθεί. Η ανακοίνωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, όπως αναφέρουν, δεν πρόκειται να φέρει κάποια αλλαγή, αφού ούτως ή άλλως η ζημιά είναι τεράστια, αλλά όλοι αντιλαμβάνονται πλήρως ότι πρόκειται για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Βέβαια, αλλαγές έχουν γίνει, αφού πια ούτε όλα τα ταξί της πόλης πρέπει να βρίσκονται στους δρόμους, αλλά και ούτε είναι απαραίτητα όλα τα δρομολόγια στην αστική συγκοινωνία.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού «My taxi» Λάρισας κ. Νίκος Πιπερίδης λέει στην «Ε» ότι ήδη εδώ και μέρες τα ταξί εφαρμόζουν το σύστημα μονά-ζυγά. «Από τα 270 αυτοκίνητα για δουλειά σε καθημερινή βάση πρέπει να βγαίνουν τα μισά. Τη μια μέρα όσοι έχουν μονό κωδικό αριθμό στο καπέλο και την άλλα όσοι έχουν ζυγό. Βέβαια, είναι πάρα πολλοί εκείνοι που επιλέγουν πια να μη βγουν καθόλου, αφού μπορεί να περάσουν ώρες μέχρι να κάνουν μια κούρσα. Παρόλα αυτά πρέπει να είμαστε εδώ για τους συμπολίτες μας, που δεν έχουν άλλο τρόπο για να μετακινηθούν. Η κίνηση έχει πέσει πια κατά 90%». Για τη μεταφορά με ταξί μετά και την απαγόρευση της κυκλοφορίας εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός της μεταφοράς ενός ατόμου κάθε φορά με κάποιες εξαιρέσεις όπως μεταφορά από και προς νοσοκομεία, επίσκεψη σε γιατρό για άτομα που χρειάζονται συνοδό, προγραμματισμένες επισκέψεις για αιμοκάθαρση όπου δικαιολογείται η παρουσία συνοδού. «Σίγουρα η ζημιά στον κλάδο μας είναι τεράστια, αφού οι πολίτες φοβούνται και μένουν σπίτι και όταν κινούνται το κάνουν είτε πεζή είτε με ΙΧ. Τώρα ακόμη πιο δύσκολα. Όμως αυτό αφορά σε όλα τα μέσα μεταφοράς. Προτεραιότητα τώρα πια έχει η υγεία και να μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε γρήγορα».

Άδεια είναι όμως και τα αστικά λεωφορεία της Λάρισας. Ο κόσμος μένει σπίτι ή μετακινείται με άλλους τρόπους, καθώς φοβάται. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει ο πρόεδρος των Αστικών Λεωφορείων κ. Μιχάλης Σακελλαρίου, η διοίκηση έχει περικόψει δρομολόγια προκειμένου να μην πηγαινοέρχονται άδεια τα λεωφορεία. «Κυκλοφορούμε καθημερινά. Αραιώσαμε τη συχνότητα και κρατήσαμε εκείνα τα δρομολόγια που χρειάζονται οι πολίτες για να εξυπηρετηθούν, να πάνε στη δουλειά στη δουλειά τους ή σε δομές υγείας. Είναι γεγονός ότι η κίνηση των επιβατών είναι σχεδόν ανύπαρκτη, ένας-δύο επιβάτες σε κάθε δρομολόγιο. Τα δρομολόγια τροποποιούνται τακτικά, αναλόγως τα μέτρα που ανακοινώνονται, γι΄αυτό καλό είναι οι επιβάτες να μπαίνουν στο site ktelast-larisas.gr για να ενημερώνονται. Επίσης θέλω να υπενθυμίσω ότι συνεχίζουμε να παρέχουμε 50% έκπτωση στα εισιτήρια για τις μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία της πόλης μας ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης στον αγώνα που καταβάλλουν αυτές τις μέρες».

Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας κ. Βασίλης Μανδηλάς αναφέρει «Αναγνωρίζουμε ότι αυτή την περίοδο επιτελούμε κοινωνικό έργο. Η χώρα έχει παραλύσει. Τροποποιούμε, αλλά δεν κόβουμε δρομολόγια, υπάρχουν εργαζόμενοι που πρέπει να μετακινηθούν. Σαφώς και η κίνηση είναι ελάχιστη και η ζημιά τεράστια, όμως σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών που μας έχουν ανάγκη» λέει χαρακτηριστικά. Τέλος, για αύριο Τετάρτη 25η Μαρτίου αναφέρει ότι δεν θα υπάρχουν καθόλου δρομολόγια για το εσωτερικό δίκτυο, παρά μόνο για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Της Νατάσας Πολυγένη

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass