Σύμμαχος ο καιρός στην απαγόρευση κυκλοφορίας

-ΕΡΗΜΩΣΕ ΧΘΕΣ Η ΛΑΡΙΣΑ, ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ Η ΛΟΓΙΚΗ *ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2020 19:04

Με σύμμαχο τον βροχερό καιρό κύλησε ομαλά χθες, με ελάχιστη κίνηση στους δρόμους της πόλης, η πρώτη μέρα εφαρμογής του περιορισμού κυκλοφορίας στη Λάρισα.

Οι συνθήκες βοήθησαν τους πολίτες να μείνουν σπίτι, και πιθανόν η χθεσινή ημέρα να μην ήταν η αντιπροσωπευτική μιας πραγματικής εικόνας της επιρροής που είχαν τα νέα μέτρα, με την απαγόρευση των εξόδων, πλην των συγκεκριμένων λόγων που ανακοινώθηκαν, από την κυβέρνηση.

Άλλωστε είναι ακόμη η αρχή μιας περιόδου, κατά την οποία οι πολίτες προσπαθούσαν να καταλάβουν πώς θα λειτουργήσουν, είτε με την αποστολή μηνυμάτων στο 13033 είτε με τις βεβαιώσεις που πρέπει να συμπληρώσουν, προκειμένου να βγουν από το σπίτι.

Η πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία δημιούργησε αμηχανία, αναποφασιστικότητα και σύγχυση σε πολλούς, με αποτέλεσμα να καθηλωθούν στο σπίτι και να μην ριψοκινδυνέψουν καμία περιττή έξοδο.

Ιδιαίτερα στα άτομα τρίτης ηλικίας, που δεν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, και που ένα μεγάλο ποσοστό τους δεν γνωρίζει επίσης να στέλνει μηνύματα από το κινητό του τηλέφωνο, κυριάρχησε αναγκαστικά η λογική «μένω σπίτι».

Διαπιστώθηκε απ΄ την άλλη ότι πολλοί ήταν απροετοίμαστοι να αντιμετωπίσουν τη νέα πραγματικότητα, καθώς χθες πήραν φωτιά τα τηλέφωνα σε γνωστούς, συγγενείς και φίλους, για διευκρινιστικές οδηγίες στην απαγόρευση, μαρτυρώντας ότι δημιουργήθηκε μια σύγχυση και πολλά ερωτηματικά, τόσο σχετικά με τις κατηγορίες των εξόδων από το σπίτι όσο και για άλλες που δεν προβλέπονται αλλά αποτελούν ανάγκες σε πολλές οικογένειες.

«Παγωμένη» η ατμόσφαιρα και έξω και μέσα στα σπίτια.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, χθες, αναδείχθηκε η εικόνα μιας πρωτοφανούς ερήμωσης στη Λάρισα, που ούτε τις Κυριακές του καλοκαιριού δεν έχει παρατηρηθεί.

Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν, καθώς σε όλη τη διάρκεια της ημέρας με αποκορύφωμα τις βραδινές ώρες, ελάχιστοι πεζοί κυκλοφορούσαν έξω, ενώ αντίστοιχα ελάχιστα ήταν και τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν στους μέχρι πρότινος πολύβουους δρόμους της πόλης.

Αν για κάποιους η Λάρισα έμοιαζε πόλη φάντασμα, όταν έκλεισαν οι καφετέριες και τα εμπορικά καταστήματα, τότε η χθεσινή εικόνα της ξεπέρασε κάθε φαντασία και δεν συγκρίνεται με καμία στιγμή στην ιστορική της πορεία, σε εποχές ειρήνης.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass