Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Οχι μόνο στις Καστανιές, αλλά όπου απαιτηθεί»

«ΘΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ» ΤΟΝΙΣΕ ΧΘΕΣ Ο Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΝ. ΦΛΩΡΟΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2020 15:20
«Κεκλεισμένων των θυρών» χωρίς επίσημους καλεσμένους και με ελάχιστο αριθμό αξιωματικών έγινε χθες η τελετή παράδοση της ηγεσίας της 1ης Στρατιάς «Κεκλεισμένων των θυρών» χωρίς επίσημους καλεσμένους και με ελάχιστο αριθμό αξιωματικών έγινε χθες η τελετή παράδοση της ηγεσίας της 1ης Στρατιάς

«Όσοι απεργαζόμενοι σχέδια σκοτεινά για την πατρίδα μας έκαναν το μοιραίο σφάλμα να υποτιμήσουν εμάς, τον επαγγελματισμό μας και κυρίως το ηθικό μας και την ικανότητά μας να διαφυλάξουμε το πάτριο και ευρωπαϊκό έδαφος έναντι οιασδήποτε πρόκλησης, έλαβαν και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τη δέουσα απάντηση στις Καστανιές, στην Πράσινη Πόρτα, στο Πέταλο, στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και όπου ήθελε απαιτηθεί» τόνισε χθες από τη Λάρισα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κων. Φλώρος παραδίδοντας την ηγεσία της 1ης Στρατιάς στον νέο διοικητή αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης της 1ης Στρατιάς έγινε κεκλεισμένων των θυρών, όπως και σε όλες τις αντίστοιχες τελετές στους σχηματισμούς, τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού, παρουσία ελαχίστων επιτελών.

Με τον στρατηγό Φλώρο, αναφερόμενο στις εξελίξεις στον Έβρο, να σημειώνει στην ημερήσια διαταγή πως «όσοι απεργαζόμενοι σχέδια σκοτεινά για την πατρίδα μας έκαναν το μοιραίο σφάλμα να υποτιμήσουν εμάς, τον επαγγελματισμό μας και κυρίως το ηθικό μας και την ικανότητά μας να διαφυλάξουμε το πάτριο και ευρωπαϊκό έδαφος έναντι οιασδήποτε πρόκλησης, έλαβαν και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τη δέουσα απάντηση στις Καστανιές, στην Πράσινη Πόρτα, στο Πέταλο, στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και όπου ήθελε απαιτηθεί».

Για να τονίσει την πλήρη και αγαστή συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων με την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Ακτοφυλακή / Λιμενικό Σώμα και τη FRONTEX, καθώς και με τον ακριτικό λαό του Έβρου και τις τοπικές πολιτικές και εκκλησιαστικές αρχές, επαινώντας με ιδιαίτερη θέρμη τις «συνεισφορές επώνυμων και ανώνυμων συμπατριωτών και ομογενών μας ανά τον κόσμο που από το περίσσευμα ή το υστέρημά τους συνέδραμαν και συνδράμουν την προσπάθεια».

«Παράγετε με τη δουλειά σας και το έργο σας» πρόσθεσε ο κ. Φλώρος απευθυνόμενος στους επιτελείς «το πρωταρχικό και άκρως απαραίτητο αγαθό, που χωρίς αυτό κανείς δεν μπορεί να παράξει οτιδήποτε. Παράγετε ασφάλεια και εθνική αξιοπρέπεια και μέσα σ΄αυτό το κέλυφος μπορεί ο λαός μας, η κοινωνία μας, οι Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες στο σύνολό τους να ασχοληθούν με τις δουλειές τους και η Πατρίδα να προοδεύσει. Αυτή είναι το παν, χωρίς αυτήν δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα και κανείς. Γι΄ αυτήν είμαστε εδώ και γι΄ αυτήν είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα πάντα…».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε ξεχωριστή αναφορά στη θητεία του στη Λάρισα για να τονίσει, μεταξύ άλλων, ότι αισθάνεται υπερήφανος που αξιώθηκε να διοικήσει τον μεγαλύτερο χερσαίο Σχηματισμό της χώρας, «το έργο, οι υποχρεώσεις, οι ευθύνες και το εύρος του οποίου καταδεικνύουν αφενός την κεφαλαιώδη σημασία του ως προς τη διασφάλιση του συνόλου των χερσαίων συνόρων της χώρας, αφετέρου το μέγεθος της αμέριστης υποστήριξης του προσωπικού του σε αυτόν», για την οποία όχι μόνον δήλωσε ευγνώμων, αλλά τη συνέδεσε απευθείας και με την τοποθέτησή του στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Ευχαρίστησε επίσης το σύνολο των τοπικών παραγόντων της Θεσσαλίας και της Λάρισας και ιδιαίτερα τον σεβ. Μητροπολίτη Λάρισας, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τον δήμαρχο Λάρισας και όλους τους φορείς και συλλόγους της πόλης, «με τους οποίους η συνεργασία υπήρξε πάντοτε ειλικρινής και αγαστή» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος με αφορμή τη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ και ειδικότερα για το σκέλος που αφορά στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας και την Αεροπορία Στρατού στο Στεφανοβίκειο, αφενός τόνισε «τα ιδιαίτερα οφέλη για την περιοχή σε ό,τι αφορά την οικονομική αναζωογόνησή της λόγω της εξυπηρέτησης σημαντικού αριθμού αμερικανικών στρατευμάτων, αφετέρου την ειδική σχέση που εγκαθιδρύεται διμερώς μεταξύ των δύο χωρών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ρόλο της Ελλάδας μας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας για την περιοχή μας».

Gallery άρθρου