«Ποιος έστειλε την αστυνομία και τα ΜΜΕ;»

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΤΩΝ ΓΟΧ

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2020 19:32

«Εμείς ως Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (ΓΟΧ Λάρισας) δηλώνουμε για ακόμη μια φορά ότι υπακούμε πρωτίστως στον νόμο του Ευαγγελίου και σεβόμαστε την παράδοση της Εκκλησίας.

Ταυτόχρονα όμως εφαρμόζουμε και τους σχετικούς νόμους της πολιτείας» σημειώνεται από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού.
Όπως είναι γνωστό, με αφορμή τους Δ’ Χαιρετισμούς την περασμένη Παρασκευή 27 Μαρτίου το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού που υπάγεται στη Μητρόπολη Πλαταμώνος και Λάρισας των Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών (ΓΟΧ) ανακοίνωσε ότι η εκκλησία θα παρέμεινε ανοιχτή για κάποιες ώρες με τη διευκρίνιση ότι «η προσέλευση των ορθοδόξων χριστιανών θα γίνεται κατ’ άτομο και για ολιγόλεπτη ατομική προσευχή και λαμβάνοντας ο καθένας τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία του κορονοϊού».
Η ανακοίνωση προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, Απ. Τζαμαλή ενώπιον του οποίου κλήθηκαν και βρέθηκαν, ο εφημέριος του ναού, ένα μέλος του εκκλησιαστικού συμβουλίου αλλά και ο συνήγορός τους. Μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν, η εκκλησία παρέμεινε τελικά κλειστή, ενώ η τήρηση της απόφασης ελέγχθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Λάρισας οι οποίοι βρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τον ναό διαπιστώνοντας ότι η εκκλησία όντως είναι κλειστή.
Με αφορμή την εξέλιξη, το εκκλησιαστικό συμβούλιο σε ανακοίνωσή του σημειώνει τα εξής: «Οι δύο όψεις του νομίσματος. Πολλά ελέχθησαν και εγράφησαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (ΓΟΧ).
Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς αντίκρουση των όσων ειπώθηκαν με αφορμή ανακοίνωση του Ιερού Ναού, σας αναφέρουμε ότι η εκκλησία μας ουδέποτε εναντιώθηκε στα μέτρα συμμόρφωσης που εξέδωσε η πολιτεία για την πανδημία του κορονοϊού.
Ο ιερός ναός από 16-03 ως και σήμερα δεν λειτουργεί και έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα, συμμορφούμενος με τις κυβερνητικές αποφάσεις. Κακόβουλη παρερμηνεία (από τους περίοικους) της ανακοίνωσης που είχε αναρτηθεί στον ναό δόθηκε αφορμή να κληθούμε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, τον οποίο και επισκεφτήκαμε την Παρασκευή το πρωί 27-3-20.
Κατόπιν εξηγήσεων προς τον Εισαγγελέα και αφού ενημερωθήκαμε από τον ίδιο, το ανακύψαν θέμα θεωρήθηκε λήξαν. Δυστυχώς όμως η κακόβουλη πρωτοβουλία - καταγγελία είχε και συνέχεια αφού το βράδυ της Παρασκευής (27-3-20) και για τρεις ώρες περίπου περιπολικό της Αστυνομίας και Μέσα Ενημέρωσης ήταν έξω από τον Ναό σαν να επρόκειτο να τελεστεί κάποια εγκληματική πράξη.
Διερωτώμεθα : Ποιος έστειλε την Αστυνομία και έδωσε εντολή να παραμείνει έξω από τον ναό για τόση ώρα, ποιος έστειλε τα μέσα ενημέρωσης; Μήπως η Αστυνομία δεν είχε να ελέγξει άλλους χώρους ή ναούς για ακριβή τήρηση των μέτρων;
Εμείς ως Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (ΓΟΧ Λάρισας) δηλώνουμε για ακόμη μια φορά ότι υπακούμε πρωτίστως στον νόμο του Ευαγγελίου και σεβόμαστε την παράδοση της Εκκλησίας. Ταυτόχρονα όμως εφαρμόζουμε και τους σχετικούς νόμους της πολιτείας. Αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ο κάθε αναγνώστης ας βγάλει τα συμπεράσματά του» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass