«Ναι στην απόσταξη κρασιού για την παραγωγή αντισηπτικού»

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΥΡΝΑΒΙΤΕΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2020 20:04
Εδώ και 15 ημέρες έχει υποβληθεί η πρόταση Χρ.Τσιτσιρίγγου για την απόσταξη κρασιού για την παραγωγή αντισηπτικού. Ωστόσο «κολάει» σε νόμους, απαγορεύσεις και πρόστιμα Εδώ και 15 ημέρες έχει υποβληθεί η πρόταση Χρ.Τσιτσιρίγγου για την απόσταξη κρασιού για την παραγωγή αντισηπτικού. Ωστόσο «κολάει» σε νόμους, απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ιδιαίτερα θετικά χαιρετίστηκε από την τοπική κοινωνία του Τυρνάβου και ιδιαίτερα των αμπελοκαλλιεργητών ευρύτερα του Δήμου η πρωτοβουλία του βουλευτή του νομού κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου

για την ενεργοποίηση απόσταξης κρίσης, προκειμένου αδιάθετο κρασί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή αλκοολούχων απολυμαντικών διαλυμάτων - στα οποία παρατηρείται έλλειψη - δίνοντας έτσι διέξοδο σε αμπελουργούς και οινοποιούς που πλήττονται από τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Πριν δύο εβδομάδες το Συνεταιριστικό Οινοποιείο Τυρνάβου έκανε γνωστή την πρόθεσή του να συμβάλει στην απόσταξη ειδικού αποστάγματος 70% αλκοόλης ίσως και περισσότερο σε ποσοστό αλκοόλης. Ο πρόεδρος του Οινοποιείου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος γνωστοποίησε την πρόθεση αυτή στους αρμόδιους υπουργούς, στο Τελωνείο και το Χημείο του Κράτους, προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα ώστε νομικά να γίνει αυτό.

Στην ίδια κατεύθυνση και η παρέμβαση του δημάρχου Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκουρα ο οποίος ήρθε άμεσα σε επαφή με οινοποιούς και αμπελουργούς της περιοχής.

Διότι κανένα οινοποιείο δεν μπορεί να προχωρήσει στη συγκεκριμένη διαδικασία, αφού υπάρχουν νόμοι, φόροι και πρόστιμα που το απαγορεύουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Χαρακόπουλο, με το άρθρο 216 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1308/2013 υπάρχει η δυνατότητα απόσταξης του κρασιού σε περιόδους κρίσης και η παραγόμενη αλκοόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς. Εν προκειμένω, στη βιομηχανία για την παραγωγή των αλκοολούχων διαλυμάτων που διακαώς ζητάει η αγορά.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass