Το κλάδεμα ελαιόδεντρου τον οδήγησε στον θάνατο!

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΚΟΥΓΙΑ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2020 15:30

Συγκίνηση και θλίψη σκόρπισε στην κοινωνία του Μεσοχωρίου Ελασσόνας και στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα η είδηση για τον θάνατο «απόμαχου» εκπαιδευτικού, που «έφυγε» απρόσμενα και αθόρυβα από τη ζωή με τραγικό τρόπο!

Πρόκειται για τον 79χρονο Παναγιώτη Γ. Μαρκούγια, κάτοικο Μεσοχωρίου Ελασσόνας, εκπαιδευτικό και πρώην προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Ε», ο άτυχος Μεσοχωρίτης στις 19 Μαρτίου τραυματίστηκε σοβαρά, όταν κλαδεύοντας ελαιόδεντρο που είχε στο σπίτι του, έχασε την ισορροπία του και έπεσε από το δέντρο! Αμέσως, διακομίστηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και εισήχθη στην Μ.Ε.Θ., αφού από την πτώση, έφερε πολλαπλά κατάγματα στη θωρακική χώρα. Διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύτηκε για κάποιες μέρες, αλλά παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, δυστυχώς κατέληξε.

Ο Παναγιώτης Μαρκούγιας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και δραστήριος. Πτυχιούχος της Παντείου, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, του Μαρασλείου Διδασκαλείου. Δημιουργικός, με ιδιαίτερο μεράκι και αγάπη για την εργασία του στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, με πολλά ενδιαφέροντα, ανήσυχος, φυσιολάτρης, εραστής της υπαίθρου, φίλος της παράδοσης. Φίλος της λογοτεχνίας και της γραφής. Συνέγραψε βιβλία ιστορικά και όχι μόνο. Χαρακτηριστικό το συγγραφικό πόνημά του «Φτώχεια και Φασισμός», που αναφέρεται στα χρόνια της Κατοχής και στη ζωή στο χωριό, με αναφορές και στη γενιά του που πάλεψε για την αναστήλωση της χώρας μετά τον Εμφύλιο.

Δίδαξε ως εκπαιδευτικός σε σχολικές μονάδες των επαρχιών Φαρσάλων, Αγιάς, Ελασσόνας (Αετοράχη, Δομένικο, Πραιτώρι, κ.ά.), διευθυντής στο δημοτικό σχολείο Μεσορράχης και επί σειρά ετών διευθυντής στο 35ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας. Παλαιότερα, επιμορφωτής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης (Ν.Ε.Λ.Ε.), υπεύθυνος και στέλεχος στις Κατασκηνώσεις Αγίου Δημητρίου και Αγίας Παρασκευής Στομίου και της ευρύτερης περιοχής. Από το 1994 έως το 2000 θήτευσε ως προϊστάμενος του 1ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. Διατηρούσε «ανοιχτή γραμμή» επικοινωνίας με τον γνωστό Αετοραχίτη ηθοποιό Τάκη Βαμβακίδη, όπως και με άλλους παλαιούς μαθητές του.

Παντρεμένος με τη συνταξιούχο ιδιωτική υπάλληλο Διαμαντούλα Δουκάκη απέκτησε δύο παιδιά, τη Γεωργία (τραπεζικό στέλεχος) και τον Βαγγέλη (πρώην δημοσιογράφο – εκπαιδευτικό - διευθυντή Δημοτικού Σχολείου στα Χανιά Κρήτης). Ευτύχησε να δει και έναν εγγονό.

Το «τελευταίο αντίο» στον άτυχο εκπαιδευτικό έγινε την περασμένη Τετάρτη, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο λόγω των έκτακτων μέτρων, στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Μεσοχωρίου Ελασσόνας.

Τέλος, όπως έλεγαν χθες στην «Ε», οι άνθρωποι του, παρά το πένθος, δεν έκρυβαν τις ιδιαίτερες ευχαριστίες τους προς τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της Μ.Ε.Θ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για τις συγκινητικές τους προσπάθειες να κρατήσουν στη ζωή τον αγαπημένο τους.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass