Συγκινητικό το ενδιαφέρον για τον «ξεχασμένο» λαχειοπώλη

«ΑΝΩΝΥΜΟΙ» ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΟΠΑΠ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΚΗΔΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 09 Απρ 2020 15:00

Συγκινητικό αποδείχθηκε το ανθρώπινο ενδιαφέρον Λαρισαίων να καλύψουν οι ίδιοι το κόστος προκειμένου να κηδευτεί ο 84χρονος Γιώργος Κεντρίδης, το άψυχο σώμα του οποίου για ημέρες παραμένει στα «αζήτητα» του Νεκροτομείου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Μετά και το δημοσίευμα της «Ε», ένας επιχειρηματίας όπως και ένας ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ, ζητώντας ενημέρωση και για λογαριασμό του Οργανισμού, δήλωσαν χθες την πρόθεσή τους να καλύψουν τα έξοδα της κηδείας, ενώ προηγήθηκε το ενδιαφέρον Λαρισαίου μηχανικού που επίσης θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο 84χρονος βιοπαλαιστής βρέθηκε νεκρός από τη σπιτονοικοκυρά του, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, στο διαμέρισμά του στη Λάρισα όπου έμενε τα τελευταία χρόνια. Από τότε όμως μέχρι και προχθές, σχεδόν σαράντα μέρες από τον θάνατό του, κανείς δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για τον 84χρονο, με αποτέλεσμα το άψυχο σώμα του να παραμένει «ξεχασμένο» σε νεκροθάλαμο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Το πρόβλημα έγινε γνωστό όταν η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ζήτησε τη συνδρομή υπηρεσιών, αφού για αυτονόητους λόγους η σορός του 84χρονου δεν θα μπορούσε να παραμείνει και άλλες ημέρες στο Νεκροτομείο του ΠΠΓΝΛ.

Έτσι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας σε συνεννόηση με το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας αναζητούσαν προχθές τρόπο προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη της νεκρώσιμης ακολουθίας. Μετά και το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν χθες Λαρισαίοι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας θα κινήσει σήμερα τη διαδικασία έτσι ώστε να κηδευτεί ο 84χρονος.

Ο καταγόμενος από τη Μυτιλήνη, Γιώργος Κεντρίδης αποτέλεσε γραφική μορφή της Λάρισας, ενώ τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως λαχειοπώλης. Στο παρελθόν εργάστηκε και ως κλόουν, ενώ στους παλαιότερους είναι γνωστό πως αποτέλεσε την πρώτη «ζωντανή κούκλα» σε βιτρίνα πολυκαταστήματος στο Κέντρο της Λάρισας, αυτοσχεδιάζοντας με την παντομίμα του.

 

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass