Νέα μονάδα βιοντίζελ από τηγανέλαια σχεδιάζεται στη Λάρισα

*Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 9.900 TΟNΟΥΣ/ΕΤΟΣ *ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ

Δημοσίευση: 15 Απρ 2020 18:30

Το «πράσινο» φως για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής βιοκαυσίμου στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας, άναψε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας.

Με απόφαση του αναπληρωτή προϊσταμένου της Γενικής Δ/νσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνου Παππά εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας παραγωγής βιοκαυσίμου (βιοντίζελ), στο Ο.Τ. 11 της ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας με δυναμικότητα επεξεργασίας πρώτης ύλης 30 tn ανά ημέρα, σε οικόπεδο εμβαδού 3.027,95 m2 και η συνολική κινητήρια ισχύς του μηχανολογικού εξοπλισμού να ανέρχεται στα 154,70 KW.

Η παραγωγική διαδικασία συνίσταται στην προμήθεια και αποθήκευση της πρώτης ύλης και στις διεργασίες παραγωγικής και αποθήκευσης του βιοκαυσίμου. Η τελική παραγωγική δυναμικότητα της μονάδας σε βιοκαύσιμο θα ανέρχεται στους 9.900 tn/έτος.

Η πρώτη ύλη που θα χρησιμοποιείται για την παραγωγή του βιοντίζελ, θα προέρχεται από τα εξής τριών ειδών έλαια:

- Χρησιμοποιημένα μαγειρικά λίπη και έλαια (τηγανέλαια).

- Αποκομμιωμένα σπορέλαια όπως το ηλιέλαιο, το βαμβακέλαιο, το σογιέλαιο κ.λπ. σπορέλαια.

- Εξουδετερωμένα ή και ραφινέ σπορέλαια και ζωικά λίπη.

Οι πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιηθούν, θα εξασφαλίζουν την επαρκή παραγόμενη ποσότητα και τις προδιαγραφές ποιότητας του biodiesel. Επίσης θα υπάρχουν και βοηθητικές ύλες.

Τα τελικά προϊόντα του εργοστασίου θα είναι τα εξής:

- Βιοντίζελ : Θα πληροί τις προδιαγραφές του Ευρωπαϊκού προτύπου ποιότητας. Μετά την παραγωγή του, θα αποθηκεύεται στις δεξαμενές αποθήκευσης βιοντίζελ και στη συνέχεια θα διατίθεται στην αγορά.

- Γλυκερίνη: Θα αποθηκεύεται σε κατάλληλες δεξαμενές και στη συνέχεια θα πωλείται σε φαρμακευτικές εταιρείες για την παρασκευή φαρμακευτικών ή καλλυντικών σκευασμάτων.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass