Στη Λάρισα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη μονάδα παραγωγής μασκών

ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΪΟ ΜΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ * ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΝΤΑΒΕΛΗ-ΤΣΕΡΕΠΑ

Δημοσίευση: 25 Απρ 2020 19:30
Στην τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της λαρισινής εταιρείας «Larissa face Cover» κ. Αχιλλέας Νταβέλης, Γιάννης Τσερέπας και ο πρόεδρος των «Πλαστικών Θράκης» Νίκος Χαλιουρής, οι οποίοι ανέλαβαν να καλύψουν τις εθνικές ανάγκες με πιστοποιημένες μάσκες προσώπου. Στην τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της λαρισινής εταιρείας «Larissa face Cover» κ. Αχιλλέας Νταβέλης, Γιάννης Τσερέπας και ο πρόεδρος των «Πλαστικών Θράκης» Νίκος Χαλιουρής, οι οποίοι ανέλαβαν να καλύψουν τις εθνικές ανάγκες με πιστοποιημένες μάσκες προσώπου.

Στη Λάρισα αναμένεται να βρεθεί μετά τις 4 Μαΐου κι αφού λήξουν οι περιορισμοί μετακινήσεων σε εθνικό επίπεδο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να επισκεφθεί τη μονάδα παραγωγής πιστοποιημένων μασκών προσώπου που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της «Lariplast», ώστε να στείλει ένα μήνυμα στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας και να επιβραβεύσει τη λαρισινή προσπάθεια των κ. Νταβέλη, Τσερέπα, οι οποίοι με συντονισμένες προσπάθειες κατάφεραν να δώσουν λύση στο πρόβλημα της έλλειψης υγειονομικών μασκών στη χώρα μας με το εργοστάσιο που έστησαν σε χρόνο ρεκόρ.

Αυτό το ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη (διήρκεσε 45 λεπτά) και στην οποία συμμετείχαν εκτός του ιδίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δημητριάδης, οι εκπρόσωποι της λαρισινής εταιρείας «Larissa face Cover» κ. Αχιλλέας Νταβέλης, Γιάννης Τσερέπας και ο πρόεδρος των «Πλαστικών Θράκης» Νίκος Χαλιουρής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε δημόσια τους Λαρισαίους επιχειρηματίες για την τεράστια προσπάθεια που πραγματοποιούν προκειμένου να καλυφθεί η χώρα μας από πιστοποιημένες υγειονομικές μάσκες και δεσμεύτηκε να υπάρξει καθετοποίηση της πρώτης ύλης και στη μεταποίηση της μάσκας, καθώς όπως όλα δείχνουν ο κορονοϊός θα μας ταλαιπωρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη, παρά τις άοκνες προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας του πλανήτη να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα.

Φαίνεται πως η μάσκα προσώπου θα αποτελέσει κομμάτι της καθημερινότητάς μας, όπως είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τους Ασιάτες, προ της εποχής του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «στόχος της κυβέρνησης είναι να αποκτήσει η χώρα μας επάρκεια στην υγειονομική μάσκα», ενώ εξουσιοδότησε τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη προκειμένου να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες παραγωγής της πρώτης ύλης στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή τα «Πλαστικά Θράκης» συμμετέχουν -με τη θυγατρική τους εταιρεία- σε καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής της πρώτης ύλης (προστατευτικού φίλτρου) στη Σκωτία, στη μοναδική χώρα σε επίπεδο Ευρώπης.

Ακόμη σε κυβερνητικό επίπεδο υπήρξε δέσμευση παροχής κινήτρων προς αυτή την κατεύθυνση προς όλες τις σχετιζόμενες παραγωγικές επιχειρήσεις.

Αναφορικά με τα εμπόδια της γραφειοκρατίας που ξεπεράστηκαν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και το χαρακτήρισε «πρωτόγνωρο φαινόμενο», δεσμεύθηκε ότι εφεξής στην Ελλάδα και για τον τομέα της επιχειρηματικότητας, αυτό δεν θα συνιστά εξαίρεση του κανόνα, αλλά μια κανονικότητα». 

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ

Σχετικά με τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις κοινόχρηστες μάσκες και σε αυτές που θα παραχθούν στη Λάρισα, αυτή είναι ότι οι μάσκες …made in Larissa θα είναι πλήρως πιστοποιημένες και θα παράγονται από αυτοματοποιημένα μηχανήματα, ενώ ο ανθρώπινος παράγοντας περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στον τομέα της αποθήκευσης και τυποποίησης. Από την πλευρά τους οι Λαρισαίοι επιχειρηματίες Νταβέλης- Τσερέπας δεσμεύτηκαν να διπλασιάσουν την παραγωγή και από 9 εκατομμύρια μάσκες τον μήνα, να φτάσουν πολύ σύντομα τα 18 εκατ. μάσκες, δίνοντας φυσικά προτεραιότητα στο Εθνικό Υγειονομικό προσωπικό της χώρας (νοσοκομεία, φαρμακεία, κλπ).

Ο ΑΧ. ΝΤΑΒΕΛΗΣ

Σε δήλωσή του στην «Ε», ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το ενδιαφέρον του, χαρακτήρισε δε «καταλυτική» την κυβερνητική παρέμβαση σε ό,τι αφορά στην πάταξη της γραφειοκρατίας και στην ασφαλή μεταφορά του υλικού από την Κίνα στην Αθήνα. Ευχαρίστησε ακόμη τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρη Δημητριάδη για τη στήριξη που παρέχουν στο φιλόδοξο αυτό εγχείρημα και δεσμεύθηκε πως «η λαρισινή αυτή προσπάθεια θα είναι αντάξια των προσδοκιών όλων».

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass