Με 600 ευρώ θα ενισχυθούν 26 φτωχοί της Ελασσόνας

ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΛΑ ΚΥΡΚΟΥ»

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2020 15:40

Στην άμεση οικονομική ενίσχυση 26 ωφελουμένων με το ποσό των 600 ευρώ τον χρόνο στοχεύει το νέο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας «Αντώνης και Στέλλα Κύρκου» που ενέκρινε ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Ελασσόνας

στη μνήμη των ευεργετών του οργανισμού Αντωνίου και Στέλλας Κύρκου.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Ελασσόνας, «ο αείμνηστος Ελασσονίτης επιχειρηματίας Αντώνης Κύρκος του Αθανασίου και της Καλλιόπης άφησε στον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ελασσόνας μετά τον θάνατό του ένα ισόγειο κατάστημα στο κέντρο της Ελασσόνας, στο οποίο σήμερα στεγάζεται το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, εκφράζοντας την επιθυμία τα έσοδα από το ακίνητο αυτό να διατίθενται προς ενίσχυση των σκοπών του Οργανισμού. Ως εκτελεστή της διαθήκης είχε ορίσει τον κ. Δημήτριο Βλαχοδήμο.
Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ήδη από την αρχή της θητείας του, είχε ζητήσει από τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού να αξιοποιηθεί η κληρονομιά του Αντ. Κύρκου και να τεθεί σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα κοινωνικής βοήθειας για τους πολίτες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Με την από 10 Απριλίου 2020 απόφασή του ο Οργανισμός ενέκρινε τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας – ετήσιας χρηματικής παροχής 600 ευρώ σε 26 ωφελούμενους του προγράμματος, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και διαβιούν σε συνθήκες οικονομικής ένδειας.
Με την ευκαιρία αυτή ο κ. Γάτσας συνάντησε τον πρόεδρο του Ο.Κ.Π.Α.Π. κ. Κων. Τσανούσα, την αντιπρόεδρο κ. Ελ. Ταζέ και τον εκτελεστή της διαθήκης κ. Δ. Βλαχοδήμο, για να τους ευχαριστήσει για το ενδιαφέρον και να τους συγχαρεί για τον σχεδιασμό και την έγκριση του νέου Προγράμματος Κοινωνικής Προστασίας «Αντώνης και Στέλλα Κύρκου».
Ειδική μνεία στον Αντώνιο Κύρκο έκανε ο δήμαρχος Ελασσόνας, εξαίροντας την προσωπικότητα, το ήθος και την κοινωνική προσφορά του διαθέτη, ο οποίος υπήρξε αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και εξέχον μέλος της τοπικής κοινωνίας.
Σημειώνεται ότι οι ωφελούμενοι του Προγράμματος Κοινωνικής Προστασίας «Αντώνης και Στέλλα Κύρκου» θα επιλεγούν μετά από δημόσια πρόσκληση και μοριοδότηση, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 22/2020 απόφαση του Δ.Σ. του ΟΚΠΑΠ (ΑΔΑ: 6ΛΖ4ΟΕ08-ΝΡΜ)».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass