Απολυμάνσεις και θρανία με αποστάσεις

ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 11η ΜΑΪΟΥ

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2020 15:00

Για τη μετα-κορονοϊό εποχή ετοιμάζονται τα σχολεία της Λάρισας. Σε αρκετές σχολικές μονάδες γίνονται απολυμάνσεις, ενώ διευθυντές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν από χθες

στους σχολικούς χώρους και διευθετούσαν τη χωροταξία στις αίθουσες, προκειμένου να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Σημειώνεται πως η αρχή για την εκ νέου λειτουργία των σχολείων γίνεται με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου την 11η Μαΐου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Μαΐου, θα επιστρέψουν στα θρανία και οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του Λυκείου, καθώς και οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Υπ. Παιδείας, εντείνοντας τις προετοιμασίες του και παρά τις αντιδράσεις της ΟΛΜΕ, η οποία χθες κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας, καλώντας την ηγεσία του Υπουργείου να αναθεωρήσει την απόφασή της για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων.Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Αντικείμενο την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων είχε η προχθεσινή τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα με την υπουργό Νίκη Κεραμέως, την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη και τη γ.γ., Σίσσυ Γκίκα. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, διαβεβαίωσε ότι οι δήμοι είναι έτοιμοι να λάβουν όλα τα μέτρα, ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια. Σε κάθε σχολείο θα γίνει σχολαστικός καθαρισμός πριν την επανέναρξη των μαθημάτων, ενώ καθαρίστριες θα υπάρχουν στους σχολικούς χώρους και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ως προς την ύπαρξη αντισηπτικών, το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη στείλει σημαντικές ποσότητες για αυτόν τον σκοπό, ενώ αναμένεται και δεύτερη αποστολή εντός των επομένων ημερών. Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε την ΚΕΔΕ για τη συνεισφορά της στο ευαίσθητο θέμα της ασφαλούς επιστροφής των μαθητών στα θρανία και διαβεβαίωσε ότι θα έχουν ανοιχτή γραμμή για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στις αίθουσες και στα μέσα μεταφοράς των μαθητών και πρόσθεσε ότι «η σχολαστική καθαριότητα και όχι απαραίτητα η απολύμανση, με βάση τις οδηγίες των ειδικών, είναι το πιο σημαντικό για τη νέα σχολική περίοδο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass