Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκ περιτροπής διαλείμματα σε σχολεία

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Ο ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟΣ -ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2020 15:05

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. ΓκαντέλουΤον δικό τους «κύβο του Ρούμπικ» καλούνται να λύσουν οι διευθυντές και εκπαιδευτικοί με την επανέναρξη των σχολικών μαθημάτων, μετά την πολυήμερη απουσία τους

από τις αίθουσες διδασκαλίας, λόγω της καραντίνας και των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.
Μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, την αρχή θα κάνουν την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, ενώ μια εβδομάδα αργότερα θα ξεκινήσουν οι υπόλοιπες δύο τάξεις του Λυκείου καθώς και του Γυμνασίου. Τα σχολεία όλο αυτό τον καιρό της καραντίνας λειτουργούσαν με εκ περιτροπής προσωπικό, δηλαδή τον διευθυντή, τον υποδιευθυντή και τη Γραμματεία. Από χθες σε όλα τα σχολεία της χώρας, όπως και στα Φάρσαλα, επέστρεψε το σύνολο των εκπαιδευτικών, που βρέθηκε στις σχολικές μονάδες και ενημερώθηκε από τους διευθυντές για τα μέτρα που θα ισχύσουν με στόχο την προστασία των μαθητών, αλλά και των ιδίων.
Συγκεκριμένα, οι διευθυντές των δύο σχολικών δομών του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου κ. Γ. Νταφούλης και Γ. Κουτσοδόντης, σχολεία τα οποία συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο, επισημαίνουν ότι η απαιτούμενη απόσταση μεταξύ των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας, σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, θα πρέπει να είναι στο 1,5 μέτρο, και κινούνται όλες οι διαδικασίες, ώστε να προσαρμόσουν τις αίθουσες προς αυτήν την κατεύθυνση.
Διατυπώνουν στην «Ε» τον προβληματισμό τους για τη συνέχιση της τηλε-εκπαίδευσης στα σχολεία καθώς χθες, όπως ανέφεραν, δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ όλα αυτό τον καιρό διεξαγόταν κανονικά. Επίσης, με την έλευση και των άλλων μαθητών - πέραν της Γ’ Λυκείου - θα κληθούν να προσαρμόσουν τα λεγόμενα εκ περιτροπής διαλείμματα, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, μεταξύ των μαθητών, λαμβάνοντας υπ’όψιν ότι πρόκειται για τον ίδιο προαύλειο χώρο και για τα δύο σχολεία, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.
Χαρακτηρίζουν την καθαριότητα στο σχολείο από τις καθαρίστριες υποδειγματική, ενώ διατηρούν τις επιφυλάξεις τους ως προς τον μικρό αριθμό νιπτήρων και τουαλετών για τα δύο σχολεία, Γυμνάσιο και Λύκειο, αναλογικά με τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν σε αυτές τις σχολικές μονάδες. Όπως σημείωσαν, από τον Δήμο θα πραγματοποιηθεί απολύμανση το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπως και σε όλες τις σχολικές μονάδες της επαρχίας και πραγματοποιούν συσκέψεις με τους εκπαιδευτικούς για την «επόμενη» ημέρα.

Σχετικά Άρθρα