Η Ελασσόνα γιορτάζει τον πολιούχο της Αγιο Αρσένιο

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΙΣΤΩΝ

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2020 15:08

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη ΜουκίδηΜε τις καθιερωμένες θρησκευτικές πανηγυρικές εκδηλώσεις, αλλά χωρίς την παρουσία πιστών και προσκυνητών στις ιερές Ακολουθίες,

η Ελασσόνα θα τιμήσει και φέτος τη μνήμη του Αγίου Αρσενίου, Επισκόπου Ελασσόνας, του Αρχιεπισκόπου Ελασσώνος και Δημονίκου (Δομενίκου).
Ο φερώνυμος ιερός ναός (βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της πόλης, στην είσοδο από Λάρισα) πανηγυρίζει σήμερα Πέμπτη 7 και αύριο Παρασκευή 8 Μαΐου.
Η Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος σε συνεργασία με το «Ράδιο Ελασσόνα 88,4» θα αναμεταδώσει μέσω web tv στον επίσημο ιστότοπό της, imelassonos.gr, σε ζωντανή μετάδοση τις ιερές Ακολουθίες.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα:
Σήμερα Πέμπτη 7 Μαΐου (παραμονή της εορτής), στις 7 το απόγευμα, θα ψαλεί ο πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός και τα Εγκώμια του Αγίου Αρσενίου, όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.
Αύριο, Παρασκευή 8 Μαΐου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αρσενίου, στις 7 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του μητροπολίτου κ. Χαρίτωνος.
Όπως έγινε γνωστό, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο ναός θα παραμείνει ανοιχτός, προκειμένου οι πιστοί να προσκυνήσουν τα λείψανα του Αγίου, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και χωρίς να συνωστίζονται.  
Υπενθυμίζεται πως λείψανα του Αγίου Αρσενίου, εδώ και 14 χρόνια (...στις 17 Ιουνίου του 2006), μετά από προσπάθειες του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου, επέστρεψαν από τη Ρωσία και φυλάσσονται για πάντα στο φερώνυμο ιερό ναό της Ελασσόνας.
Τέλος, είναι γνωστό ότι ο πολιούχος Άγιος της Ελασσόνας, Επίσκοπος Ελασσώνος Άγιος Αρσένιος τιμάται με αντίστοιχες πανηγυρικές θρησκευτικές εκδηλώσεις και στη Ρωσία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass