Αβεβαιότητα για 40.000 εργαζόμενους του κλάδου

ΑΔΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ, ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΔΗΛΟ ΜΕΛΛΟΝ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2020 15:02

Το δικό τους «SOS» εξέπεμψαν οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης στον νομό Λάρισας, σε ένα σκηνικό που έστησαν στο Φρούριο και το οποίο απεικόνιζε την κατάσταση

που βιώνουν από το συνεχιζόμενο λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, λόγω του κορονοϊού. Άδεια καθίσματα, τα οποία αντιπροσώπευαν τα άδεια ταμεία τους, με τους εκπροσώπους επαγγελμάτων που ζουν από την εστίαση να κάθονται σε αυτά και ένα μεγάλο τραπέζι στο οποίο κάθονταν οι 300 βουλευτές, έτοιμοι για ...φαγητό ήταν η εικόνα που θέλησε να στείλει προς κάθε κατεύθυνση η διοίκηση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης Καφετεριών νομού Λάρισας. Ανάλογη συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας Empty Chairs (άδειες καρέκλες) πραγματοποιήθηκε χθες σε όλη την Ελλάδα.
Με αυτόν τον τρόπο οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης επέλεξαν να εκφράσουν την αγωνία τους για το μέλλον των επιχειρήσεών τους. Να σημειωθεί ότι στον νομό Λάρισας και στον κλάδο της εστίασης εργάζονται περίπου 40.000 εργαζόμενοι, από τα logistics, τους προμηθευτές και τους υπαλλήλους. Οι τελευταίοι μάλιστα έχουν λάβει το επίδομα των 800 ευρώ, κάτι το οποίο δεν συνέβη με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.
Σε δηλώσεις του στην «Ε» ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Αθανασούλης ανέφερε ότι «πρωταρχικό μέλημα όλων των επαγγελματιών του κλάδου εστίασης στην περιοχή μας είναι η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών. Πρόθεσή μας είναι να ακολουθήσουμε όλα όσα λένε οι επιστήμονες και δη οι λοιμωξιολόγοι, ώστε να πάνε όλα καλά και να ανοίξουμε τα καταστήματά μας υπό φυσιολογικές συνθήκες κι όσο το δυνατόν γρηγορότερα».
Σχετικά με το άνοιγμα κάποιων μπαρ προχθές βράδυ στη Λάρισα και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ο κ. Αθανασούλης δήλωσε πως «δεν πρόκειται να μπούμε σε αντιπαράθεση με κανέναν και σε καμία περίπτωση στη μάχη του πληκτρολογίου. Εξάλλου η Δικαιοσύνη έκρινε. Εμείς παρακαλούμε τους συμπολίτες στις εξόδους τους να ακολουθούν τις συμβουλές των ειδικών περί τήρησης των αποστάσεων, προβάλλοντας την ατομική ευθύνη για να μην καταστρέψουμε ό,τι με κόπο έχουμε πετύχει μέχρι τώρα».
Να σημειωθεί τέλος ότι η διοίκηση του Σωματείου αναμένει απαντήσεις από τη δημοτική αρχή Λάρισας σε σχετική επιστολή που απέστειλε και η οποία περιλαμβάνει αιτήματά της αναφορικά με τη μείωση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΛ, μείωση επί του τζίρου στα δημοτικά τέλη, αλλά και στα ενοίκια των τραπεζοκαθισμάτων.               Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass