Φαρσαλινοί προσέφεραν αίμα

ΕΥΣΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2020 22:17

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Με επιτυχία στέφθηκε η αιμοδοσία που συνδιοργάνωσαν χθες στην πλατεία Δημαρχείου στα Φάρσαλα, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ) με τον Αιμοδοτικό Σύλλογο επαρχίας Φαρσάλων.


Από πολύ νωρίς και με σύμμαχο τον καιρό, με αρκετή δροσιά, μετά από τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών, οι Φαρσαλινοί έσπευσαν να δώσουν δέκα λεπτά από τον χρόνο τους και να προσφέρουν αίμα σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη και το χρειάζονται αυτές τις δύσκολες ημέρες, λόγω της έλλειψης που έχει παρατηρηθεί μετά την έλευση του κορονοϊού. Οι διοργανωτές, που είχαν μεριμνήσει για όλα πριν τη συγκεκριμένη αιμοδοσία, διαμορφώνοντας κατάλληλους χώρους στην πλατεία Δημαρχείου και έχοντας ως πρώτο μέλημά του την ασφάλεια των αιμοδοτών, σε συνεννόηση με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, είχαν φροντίσει επίσης να λάβουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (απολύμανση χώρου, αντισηπτικά, χρόνο προσέλευσης αιμοδοτών, αποστάσεις αιμοδοτών).
Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών ήταν μεγάλη και συγκεντρώθηκαν αρκετές μονάδες αίματος που προωθήθηκαν στο Γ.Ν. Λάρισας για να προσφερθούν σε πάσχοντες συνανθρώπους.
Τα εύσημα για το σπουδαίο έργο που επιτελούν εδώ και δεκαετίες στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων και όχι μόνο, έδωσε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, στα μέλη της διοίκησης του Αιμοδοτικού Συλλόγου Φαρσάλων, στο πλαίσιο της χθεσινής εθελοντικής αιμοδοσίας.
Ο κ. Εσκίογλου μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνο Δαμιανό, την αντιδήμαρχο κ. Σοφία Χατζηπλή και τον πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ κ. Χρήστο Μπασαγιάννη, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου, τους γιατρούς, αλλά και εθελοντές αιμοδότες, με τον δήμαρχο να εστιάζει στη «διαχρονική προσφορά ενός από τους πλέον ιστορικούς, δυναμικούς και πολυδραστήριους αιμοδοτικούς συλλόγους ολόκληρης της χώρας» και να συγχαίρει όλους όσοι συμμετείχαν στην αιμοδοσία.
Μία ακόμη αιμοδοσία που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία λόγω της μεγάλης συμμετοχής εθελοντών. «Είναι ένα ακόμη ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, το οποίο εκπέμπουν τα Φάρσαλα μέσω του αιμοδοτικού εθελοντισμού. Και θα το ξαναπώ, πως είμαι υπερήφανος καθώς βλέπω ότι το φιλότιμο σε αυτή την πόλη και σ’ αυτή την επαρχία περισσεύει» κατέληξε ο δήμαρχος Φαρσάλων.

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1