Υπολογιστές σε 147 σχολεία της Θεσσαλίας

ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2020 15:37

Συνολικά 147 σχολικές μονάδες Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους νομούς Λάρισας και Καρδίτσας έχουν παραλάβει μέχρι σήμερα τον εξοπλισμό Πληροφορικής, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ

2014-2020. Σε 18 από τα σχολεία έχει γίνει η εγκατάσταση του εξοπλισμού και ο έλεγχος καλής λειτουργίας. Την ενημέρωση, με βάση τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, έκανε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, απαντώντας σε επερώτηση της παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας». Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύει μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 περισσότερα από 5,5 εκατ. ευρώ για να εξοπλίσει με σύγχρονους υπολογιστές και συστήματα πληροφορικής όλα τα σχολεία, με φορέα υλοποίησης του έργου το Υπουργείο Παιδείας, που έχει την ευθύνη να προχωρήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια και εγκατάστασή τους.
Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύει 5,5 εκατομμύρια ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ για την προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής στις 1.000 σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων της Θεσσαλίας: Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια και Εργαστηριακά Κέντρα. Περισσότεροι από 100.000 μικροί και μεγάλοι μαθητές αποκτούν πρόσβαση στην ψηφιακή γνώση, εξοικειώνονται με τις αυξανόμενες απαιτήσεις και τις εξελίξεις της τεχνολογίας και αναπτύσσουν δεξιότητες πραγματικά χρήσιμες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass