«Εξαφανίστηκαν» οι μαθητές Λυκείου, μειωμένη και η προσέλευση στο Γυμνάσιο

ΧΑΜΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΧΘΕΣ Η ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΝΑ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ 22,7% ΣΤΑ ΓΕΛ, 7,7% ΣΤΑ ΕΠΑΛ ΚΑΙ 63,4% ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2020 15:00

Διαρκώς μειούμενος είναι ο αριθμός των μαθητών Α’ και Β’ Λυκείου και Γυμνασίου που προσέρχονται στα σχολεία για μάθημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, καθημερινά οι διευθυντές των σχολείων αναφέρουν νέες περιπτώσεις μαθητών που οι γονείς τους υπογράφουν δηλώσεις παραμονής στο σπίτι.
«Ο προβληματισμός μας είναι μεγάλος. Δυστυχώς το μήνυμα που περνάει είναι λάθος. Δεν υπάρχει κάποιο αυστηρό πλαίσιο ελέγχου έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.

Αυτή είναι η εικόνα για Α’ και Β’ Λυκείου και Γυμνάσιο.

Η Γ’ Λυκείου έχει εξαφανιστεί πια από τα σχολεία, αλλά αυτό είναι κάτι συνηθισμένο γι’ αυτή την περίοδο» αναφέρει η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Χριστίνα Ηλιάδη. Για αποθαρρυντική εικόνα κάνει λόγο και ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Δρ. Γεώργιος Δοδοντσάκης, που από τα στοιχεία προσέλευσης που συγκεντρώνει καθημερινά διαπιστώνει ότι πράγματι ο αριθμός των μαθητών που παρακολουθούν μειώνεται. Χθες για παράδειγμα στη Λάρισα, στα Γυμνάσια, καταγράφηκε προσέλευση 63,4%, στα Γενικά Λύκεια 22,7% και στα ΕΠΑΛ μόλις 7,7%. «Τα ποσοστά των μαθητών που προσέρχονται στο σχολείο είναι πράγματι πολύ χαμηλά, σε σχέση με την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθητών.

Είναι αποθαρρυντικό να παρέχεται εκπαίδευση και τα παιδιά να μην παρακολουθούν μαθήματα» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία, ως ένδειξη επαναφοράς της κανονικότητας και η προσπάθεια ένταξής τους στη νέα τάξη πραγμάτων προφανώς δεν απέδωσε.

Παρόλα αυτά σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί και η επιστροφή των μαθητών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία την 1η Ιουνίου, όπου εκεί, όπως εκτιμούν εκπαιδευτικοί και γονείς, η εικόνα θα είναι τελείως διαφορετική. Από τη μια θα είναι πιο δύσκολο να εφαρμοστούν τα μέτρα(αποστάσεις, σχολαστικό πλύσιμο των χεριών κ.λπ.), αλλά από την άλλη η προσέλευση θα είναι μεγαλύτερη καθώς πρόκειται για παιδιά μικρής ηλικίας με γονείς που εργάζονται και δεν έχουν πού να τα αφήσουν.
Εξάλλου, υπέρ της επιστροφής των μαθητών του Δημοτικού στα σχολεία έχει ήδη ταχθεί ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο».          

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1