Βολές κατά του δημάρχου από τη Ρένα Καραλαριώτου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2020 15:07

«Όλο αυτό το διάστημα που τα γεγονότα στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού,

ήταν σε έξαρση, επιλέξαμε ως υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους.
Ταχθήκαμε, από την πρώτη στιγμή, υπέρ του κοινού στόχου, που ήταν η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, κρατώντας μακριά μικροκομματικές επιδιώξεις και οφέλη και καταθέσαμε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο τις προτάσεις μας στη δημοτική αρχή στο πλαίσιο των τηλεδιασκέψεων. Η στάση μας αυτή είμαι σίγουρη ότι έγινε αντιληπτή από τους πολίτες και συνέβαλε και στην αποδοχή των μέτρων από την πλευρά τους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει συνενοχή.

Όπως επίσης δεν σημαίνει ότι δίνουμε λευκή επιταγή για όσα έλαβαν χώρα αυτό το διάστημα».
Τα παραπάνω σημειώνει σε δήλωσή της, μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. όπου συζητήθηκε το θέμα, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου.
«Ο κ. Καλογιάννης με το λάθος μήνυμα που εξέπεμψε στην αρχή της όλης υπόθεσης προδιέγραψε εν πολλοίς μια αρνητική κατάσταση, την οποία βίωσε ολόκληρη η πόλη της Λάρισας στη συνέχεια.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως σε καμία άλλη κοινότητα Ρομά σε γειτονικούς δήμους αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια δεν υπήρξε ανάλογη κατάσταση», σημειώνει η κα Καραλαριώτου, συμπληρώνοντας πως «ενώ ο δήμαρχος Λαρισαίων σήκωσε ψηλά τους τόνους, όσον αφορά τις καφετέριες της πόλης, προτίμησε την αφωνία για την περιοχή Νταμάρια της Νέας Σμύρνης, εκεί δηλαδή όπου όλοι οι επιστήμονες είχαν επισημάνει εξ αρχής τον κίνδυνο».
«Τα όσα έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια της καραντίνας σε μέρος της συνοικίας της Νέας Σμύρνης, ιδιαιτέρως η εισήγηση του κ. Καλογιάννη να επανεξεταστεί το μέτρο της καραντίνας ενώ είχαμε θετικά κρούσματα, αίτημα που απέρριψε η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, αλλά και τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, με αποκορύφωμα την εισαγγελική παραγγελία για την περιοχή, αποδεικνύουν πως τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» του κ. Καλογιάννη και «η επιλεκτική του συμπεριφορά προς τους Ρομά», όπως υποστηρίζει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας της πόλης, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο σε όλα αυτά που βιώνουμε σήμερα», συνεχίζει στη δήλωσή της η κα Καραλαριώτου, η οποία καταλήγει λέγοντας: «Η διαχείριση του απρόοπτου είναι το στοιχείο εκείνο που αποδεικνύει τον βαθμό ικανότητας μιας δημοτικής αρχής.

Επίσης ο τρόπος οργάνωσης της ομάδας που θα διαχειριστεί την κρίση και οι ικανότητές της είναι επίσης στοιχεία σημαντικά.
Στην περίπτωση της Λάρισας αποδείχθηκαν σοβαρές αδυναμίες, κάτι που τελικά οδήγησε στο να γίνει η πόλη μας πανελλαδικό θέμα για αρκετές φορές.
Ελπίζουμε πως όλα αυτά έχουν γίνει μάθημα για τη δημοτική αρχή και έτσι δεν θα ξαναβρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να γίνουμε μάρτυρες παρόμοιων καταστάσεων.

Άλλωστε με την υγεία των πολιτών δεν μπορεί να παίζει κανείς».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass