Ο Αμπελώνας τίμησε τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2020 15:16

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Παρουσία πιστών και με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας λόγω κορονοϊού ολοκληρώθηκαν χθες οι διήμερες

θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμπελώνα. Εκεί, στον αρχιερατικό εσπερινό, την Τετάρτη, παραμονή της γιορτής, μετέβη και χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.
Στο κήρυγμά του ο σεπτός μας ποιμενάρχης αναφέρθηκε στον βίο των εορταζόντων Αγίων και τόνισε, ιδιαιτέρως, ότι «η νίκη του Μεγάλου Κωνσταντίνου που είχε ως έμβλημά του τον Σταυρό, αμέσως θεωρήθηκε και αναγνωρίστηκε ως νίκη του μόνου αληθινού και πραγματικά ισχυρού Θεού, του Θεού των Χριστιανών. Η νίκη αυτή αποτέλεσε ένα μεγάλο κήρυγμα προς όλες τις κατευθύνσεις και έφερε ως επακόλουθο την πρώτη διακήρυξη της ανεξιθρησκείας και, οπωσδήποτε, έγινε αφορμή να προσέλθουν στον Χριστό πολλές ψυχές.

Άφησε όμως και σε όλους μας διαχρονικά την εντολή και παρακαταθήκη του Θεού, να νικάμε πάντοτε το κακό και το πονηρό, προτάσσοντας και αντλώντας δύναμη από τον Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού».
Ο κ. Ιερώνυμος ολοκληρώνοντας τον λόγο του ευχήθηκε σε όλους να έχουν την ευλογία των Αγίων στη ζωή τους και επαίνεσε τον εφημέριο της ενορίας αρχιμανδρίτη π. Αντώνιο Καρυώτη για το σπουδαίο πνευματικό και αθόρυβο έργο που επιτελεί στην πόλη του Αμπελώνα και τον ενοριακό ναό ειδικότερα.
Χθες Πέμπτη, ανήμερα της γιορτής, τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία και το απόγευμα μεθέορτος εσπερινός.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκουρας, οι πρώην δήμαρχοι Αμπελώνα κ.κ. Αναστασία Ψύρρα και Αθανάσιος Χρυσοβέργης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, η πρόεδρος της Κοινότητας Αμπελώνα κ. Βούλα Τσακνάκη - Μαλάκου, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της «Ελπίδας» κ. Γιάννης Γιαννόπουλος κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass