Πολύτιμες ανάσες στους μικρούς οινοποιούς!

Ο ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΦΚ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2020 3:25

«Η ανταπόκριση στο αίτημά μας για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης σχετικά με τον φόρο που προπλήρωσαν τα μικρά οινοποιεία την τριετία 2016-2018 ήταν άμεση.

Η σχετική απόφαση υπογράφηκε και η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ είναι θέμα χρόνου. Η διόρθωση αυτής της αδικίας, που επισημάναμε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου (αρ. πρωτ. 5079/21.03.20), δίνει «πολύτιμες ανάσες» στα μικρά οινοποιεία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει αποτελεσματικότητα και τηρεί στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, σε ερώτησή του σχετικά με την αναγκαιότητα επιστροφής του προπληρωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης στα μικρά οινοποιεία, μετά και τις σχετικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού.
Ο Θεσσαλός πολιτικός με την ερώτησή του μετέφερε τη διογκούμενη, λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού, ανησυχία των μικρών οινοποιών για τη διόρθωση της αδικίας που υφίσταντο σχετικά με την πληρωμή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί. Όπως τόνιζε, τα μικρά οινοποιεία, που δεν διέθεταν φορολογικές αποθήκες, κατά την τριετία 2016-2018 πλήρωσαν τον ανάλογο φόρο, είτε πούλησαν είτε όχι το κρασί τους, και επισήμανε ότι οι επιπρόσθετες δυσκολίες που προκλήθηκαν από την πτώση της κατανάλωσης εν μέσω της πανδημίας, επέβαλαν την επίσπευση των σχετικών αποφάσεων για την επιστροφή του άδικου αυτού φόρου στους μικρούς οινοποιούς. Στην απάντησή του στον Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο αρμόδιος υφυπουργός, δείχνοντας την ξεκάθαρη πρόθεση για τη διόρθωση της αδικίας, αναφέρει λακωνικά ότι «η σχετική Απόφαση έχει υπογραφεί και προωθείται άμεσα προς δημοσίευση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass